Saturday, January 23, 2010

Back again


Χάθηκα, το γνωρίζω, και επιστρέφω στα γόνατα για να ζητήσω συγχώρεση (αχ φούντωσα με την εικόνα)...Τι έλεγα? Α ναι ότι χάθηκα, αλλά έτρεχα πάλι από εδώ και από εκεί και δε προλάβαινα.
Όχι δηλαδή ότι έχω και συγκλονιστικά νέα. Με τον Ιρλανδό συνεχίζουμε την σχέση πάθους (ή έστω ρουτίνας)... όχι δε με έσφαξε (ακόμα) και σας ευχαριστώ όλους όσους ανησύχησαν αν με είχε πνίξει και μου έγραφαν να με ρωτήσουν (αν και στην προκειμένη αν είχε συμβεί θα ήταν δύσκολο να απαντήσω). Απλά η σχέση μας δεν έχει βάθος, δηλαδή δεν έχουμε να πούμε τίποτε, δεν έχουμε κάτι κοινό, και όπως γνωρίζετε, μόνο το σεξ δε φτάνει να ενώσει δυο καρδιές όταν υπάρχουν διαφορές. Επίσης τους μαθητές τους τρώει το στρες και το άγχος αν θα μπούνε στις ανώτατες σχολές (Χριστέ μου τι λέω πάλι......)

Μου έχει λείψει πολύ η λατρεμένη μας πατρίδα, τα δάση της, τα βουνά της, οι ακρογιαλίες της και οι χοτ Έλληνες.... Είναι και που δεν ήρθα Ελλάδα στις γιορτές, αλλά κάθισα εδώ μέσα στα χιόνια και στην παγωνιά...Στη δουλειά και λόγω της οικονομικής της κρίσης είναι όλοι στη τσίτα, με πρώτη και καλύτερη βέβαια τη στρίγγλα η οποία έχει γίνει ακόμα πιο στριμμένη (αν γίνεται αυτό δηλαδή...) Και σα να μη μας έφτανε αυτό, έχει έρθει και ένας καινούργιος που είναι ένας εκνευριστικός εξυπνάκιας και έχει γίνει το δεύτερο πιο μισητό πρόσωπο στον εργασιακό χώρο μετά τη στρίγγλα.

Λατρεμένοι μου φίλοι, κλείνοντας θα σας δώσω και μια συνταγή, που εμείς οι Ιρλανδοί κάνουμε πάρα πολύ συχνά. Είναι για irish soda bread, κάτι σαν το Χριστόψωμο που έχετε εσείς οι Έλληνες....

Συστατικά
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας baking powder
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού baking soda
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
2 cups βουτυρόγαλα (buttermilk)
1/4 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο

Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα ταψί (για μακρόστενα κέικ). Γενικά σε εμάς τους Ιρλανδούς αρέσουν τα μακρόστενα πράγματα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη το αλάτι και τη baking soda. Χτυπάμε το αυγό με το βουτυρόγαλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα του αλευριού. Χτυπάμε ελαφρά ίσα ίσα ώσπου να ανακατευτούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε για 65 με 70 λεπτά (για να δούμε αν είναι έτοιμο το κέικ μας, δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα που την βάζουμε στο κέικ και όταν βγει καθαρή, το κέικ είναι έτοιμο-δοκιμάστε το με οδοντογλυφίδα ή μαχαίρι, όχι όμως δονητή, μια φορά που το έκανα γιατί ήταν το πιο πρόσχερο που βρήκα στη κουζίνα, καταστράφηκε το κέικ). Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει. Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο για αρκετές ώρες και μετά το κόβουμε και το τρώμε. Τρώγεται ωραιότατα στο πρωινό με τον καφέ (και έχουμε κάτι να γεμίσουμε το στόμα μας για να μη μιλάμε όταν νιώθουμε άβολα που έχουμε ένα τύπο στην κουζίνα μας που δε θυμόμαστε πως τον κουβαλήσαμε σπίτι μας την προηγουμένη), αλλά και το απόγευμα, μετά το μεσημεριανό σεξ στο γραφείο. Σερβίρεται και σε καλεσμένους (πχ σε υδραυλικό που φωνάξαμε τάχα μου για χαλασμένο σωλήνα και με τον οποίο καταλήξαμε στα πατώματα του μπάνιου). Γενικά τρώγεται όλες τις ώρες.