Tuesday, May 24, 2005

Eurovision

Λυσσάξαnε με τη Eurovision. Μου τη σπάει όταν βγαίνουν τύποι τάχα μου διανοούμενοι και λένε "Ντροπή και αίσχος, γιατί δε πανηγυρίσαμε όταν γράφτηκε το Άξιον Εστί, γιατί δε βγαίνουμε στο δρόμο για τον Ελύτη και το Καβάφη" Για τον απλούστατο λόγο ότι δε βγαίνει ο κόσμος στους δρόμους επειδή έκανε ανασκόπηση του ελληνικού πολιτισμού και αποφάνθηκε ότι το Number One είναι το καλύτερο δείγμα του πολιτισμού μας, απλά επειδή κερδίσαμε ένα διαγωνισμό (χαζό μεν, αλλά πανευρωπαϊκό πανηγύρι). Δηλαδή όταν πανηγυρίζαμε για το Πανευρωπαικό, υπονοούσαμε ότι ο Ζαγοράκης είναι καλύτερος από τον Σεφέρη?
Βγαίνουν τώρα και σου λέει γιατί τραγούδησε αγγλικά, γιατί είναι όμορφη και όχι κοίτος σα τη Φαραντούρη που είναι κουλτουριάρα, γιατί η μητέρα της είχε σταυρουδάκι που είναι δείγμα της θρησκευόμενης δεξιάς, γιατί πήρε το κλειδί της πόλης στο Κίεβο (δηλαδή τι να έπαιρνε , ένα αδέσποτο από το Κίεβο).
Άσε το άλλο για τα λεφτά που ξοδεύτηκαν! Ήδη όσα λεφτά επένδυσε η ΕΡΤ τα έβγαλε και με το παραπάνω, τα ταξίδια της τραγουδίστριας τα πλήρωναν οι χορηγοί, τη στείλανε σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις που είχε η Ελλάδα να πατήσει πόδι από τα χρόνια του όθωνα. Αν θες να δεις πως σου τρώνε τα λεφτά, κοίτα τριγύρω σου, τα λεφτά από τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης που έφταναν για να έχεις τη καλύτερη παιδεία, το καλύτερο σύστημα υγείας, τους καλύτερους δρόμους. Πιο πολύ τόπο πιάσανε τα 80000 ευρώ που δώσανε για τη Γιουροβίζιον, παρά τα σχεδόν 300 εκατομύρια ευρώ που έδωσαν για την Πολιτιστική Ολυμπιάδα και ΚΑΝΕΙΣ στον πλανήτη δε πήρε πρέφα. (Είκοσι χιλιάδες ευρώ μόνο δεξίωση που έδωσε ο Βενιζέλος στο προξενείο της Νέας Υόρκης για την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού-μα τι έφαγε). Τουλάχιστον γράφτηκε και κάτι καλό για τη χώρα μας, και θα έχουμε να τους δείχνουμε του χρόνου φιλμάκια για την Ελλάδα δωρεάν διαφήμιση σε εκατομύρια τηλεθεατές. Και όσο χαζό και αν ακούγεται, διάβασα ότι η Ιρλανδία είχε δει μεγάλη αύξηση του τουρισμού της μετά από τουριστική προβολή που έκανε στην οργάνωση του διαγωνισμού στη χώρα τους.
Γιαυτό σας λέω, φτάνει η γρκίνια με την Γιουροβίζιον. Και δε τα λέω αυτά επειδή μοιάζω στη Παπαρίζου και είμαστε και οι δυο μας θεές (που είμαστε).

5 comments:

Sraosha said...

Εγώ πάλι που είμαι κουλτουριάρης ποιοτικός (πολύ ποιοτικός, όμως) συμφωνώ μαζί σας.

Your Man said...

Έχετε παρατηρήσει πως ότι και να γίνει, πάντα υπάρχουν οι υπέρ και οι κάτα;

Μα Eurovision είναι αυτή, μα Euro, μα Ολυμπιακοί, πάντα έχουν όλοι άποψη και θέλουν η δική τους η άποψη να είναι ντε και καλά η σωστή.

Ένα έθνος ολόκληρο να συζητάει το μισθό της Πασχαλίδου, το βρακί της Παπαρίζου (είχε κι αυτό Ζβαρόφσκι όπως το φόρεμα) και το δωδεκάρι της Αλβανίας.

Πόσο καλύτερα θα ήμασταν αν αντί να σχολιάζαμε, κοιτούσαμε να κάνουμε κι εμείς κάτι καλό. Είτε για τον εαυτό μας προσωπικά, είτε για ένα σύνολο, και αν μπορούσαμε και για μία χώρα ολάκερη.

ΤΑΣΟΣ said...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, 31/5, NON TOBACCO DAY

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία. Έχει γραφεί ότι από το κάπνισμα προκαλείται το 25% των θανάτων από καρδιοπάθεια, 82% των θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα, 83% των θανάτων από βρογχίτιδα και εμφύσημα κα.
Γυναίκες καπνίστριες γεννούν λιποβαρή μωρά, πιθανά πνευματικά καθυστερημένα και παιδιά που νοσούν συχνότερα συγκρινόμενα με εκείνα που γεννούν γυναίκες μη καπνίστριες

Η ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

-Η διαφήμιση που ταυτίζει ωραίες στιγμές τη ζωής με το κάπνισμα
-Τα πρότυπα (γονείς, δημόσια πρόσωπα, «είδωλα») που επηρεάζουν καπνίζοντες τις αποφάσεις και τις επιλογές των νέων κυρίως ανθρώπων
- Η αύξηση των γυναικών καπνιστριών
- Η περιέργεια ιδιαίτερα των παιδιών
- Η συνήθεια
- Η χαλαρή εφαρμογή της νομοθεσίας

ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ

Έχουν το δικαίωμα
α) να αναπνέουν καθαρό αέρα, αμόλυντο από βλαβερό και ερεθιστικό καπνό του τσιγάρου
β) να εκφράζουν ευγενικά τη δυσφορία τους και την αντίθεσή τους προς τον καπνό του τσιγάρου και επιβάλλεται η εξωτερίκευση των αντιρρήσεών τους όταν οι καπνιστές καπνίζουν εκεί που δεν επιτρέπεται
γ) να ενεργούν μέσο νομικών οδών, κοινωνικών πιέσεων και εννόμων διαδικασιών , ατομικά η συλλογικά, με σκοπό να αποτρέπουν η να αποθαρρύνουν τους καπνιστές να μολύνουν το άμεσο περιβάλλον , διαβίωσης και εργασίας καθώς και τους δημόσιους χώρους.

ΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ

Η έκθεση ενός μη καπνιστή στον καπνό που «εκπνέουν» οι καπνιστές και στον καπνό του τσιγάρου περιέχει περισσότερες από 50 καρκινογόνες ουσίες και μονοξείδιο του άνθρακα 3 φορές περισσότερο από τον καθαρό ατμοσφαιρικό αέρα περισσότερο
Είναι εκτεθειμένοι στους ίδιους κινδύνους με τους ενεργούς καπνιστές

ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ

- Μπορούν να καπνίζουν σε ειδικούς χώρους
- Οι μη καπνιστές είναι κατά του καπνού αλλά όχι κατά των καπνιστών
- Επιβάλλεται η καλλιέργεια «καπνιστού ήθους»

Stefanos said...

Καλά τα λές. Αλλά μας ζάλισαν τον έρωτα με την Παπαρίζου. Εντάξει,φτάνει πια.ΕΛΕΟΣ..Να υπάρχει μια αίσθηση του μέτρου. Αλλά όχι!Εκεί! Θα μας τα κάνουν τσουρέκια για ν μήνες. Μπράβο και ξανά μπράβο και χίλια μπράβο.Αλλά σώνει ρε παιδιά.Το παρακάνατε!(οχι εσύ,οι εδώ δημοσιοκάφροι)

violent unknown event said...

για τη Νέα Υόρκη του Βενιζέλου, μόνο ο τίτλος του πονήματος έφτασε: "All around is light". Πάρε και κατάλαβε dear...