Sunday, May 15, 2005

Sikia's campaign for a cleaner Greece

Αχ καλέ τι γουικεντ ήταν αυτό και δε μπορώ να κάτσω. Ο εστιάτορας που σας ανέφερα, είναι προικισμένος από τη φύση και έτσι περνώντας μαζί του τόσες μέρες νιώθω σα να πέρασα την εβδομάδα καθισμένη πάνω σε στύλο της ΔΕΗ.
Είπα όμως ΔΕΗ και θυμήθηκα, ξεκινώ μια νέα εκστρατεία εξωραϊσμού της χώρας μας, και καλώ εσάς φίλοι και φίλες της μπλογκόσφαιρας να με στηρίξετε στη προσπάθεια μου αυτή. Σας καλώ να πάρετε μια σφουγγαρίστρα, σκούπα, κουβά με νερό και απορρυπαντικό και να καθαρίσετε το πεζοδρόμιο μπροστά στα σπίτια σας (όλο το τετράγωνο, όχι μονό μπροστά στην είσοδο). Επίσης, αν σας περισσεύει το κατιτις και δε το ξοδέψατε για το αρνί του Πάσχα, βάψτε και τη πρόσοψη του κτιρίου, που είναι το χάλι του το μαύρο. Τι ωραίες που θα ήταν κάποιες συνοικίες στην Ελλάδα αν ήταν λίγο προσεγμένες. Γιατί μπορεί να φταίει η αρχιτεκτονική αλλά και η βρώμα και η δυσωδία καθώς και τα σκουπίδια δε βοηθούν. Γιαυτό καλοί μου φίλοι, πολυαγαπημένοι αναγνώστες και λατρεμένοι εραστές, βάλτε φασίνα.
Σκούπισε τη πόλη σου, μπορείς!

1 comment:

Beta Blank said...

Αγαπητή Συκιά. Με χαρά σ'ενημερώνω ότι στη γειτονιά μου εν Αθήναις γονείς και γειτόνοι έχουν αναλάβει προ καιρού αυτό το έργο. Το καλοκαίρι μάλιστα πλένουν και την άσφαλτο (να δροσίσει και λίγο). Επίσης, κάνουν κατά καιρούς εκστρατείες κατά της σκούπας του Δήμου, διότι βρωμίζει τους δρόμους περισσότερο...