Sunday, June 08, 2008

Καταθεση

Η Δίκη του Αιώνα συνεχίζεται. Και ο σοφός, γοητευτικός. έξυπνος και δίκαιος BIllzoukoulis κατέθεσε στη δίκη του αιώνα. Μπράβο και πάλι μπράβο στο θάρρος του και το ήθος του να πει όλη την αλήθεια και μόνο την αλήθεια! Διαβάστε τη κατάθεση του κόλαφο, καταπέλτη, φωτιά! (Πρόβατε, ετοιμάσου, ο καιρός γαρ εγγύς!)
______________________


"Κύριε Πρόεδρε, κύριε εισαγγελέα, κύριοι ένορκοι (...) τι; δεν έχει ενόρκους; Χάλια σύστημα έχουμε, το καταγγέλω!
Όχι, εντάξει, θα δώσω την κατάθεση μου, απλά σκεφτείτε το, και εσάς θα σας ξεκούραζε να έβγαζαν απόφαση οι ένορκοι. Τέλος πάντων. Επειδή δεν έχω και πολύ χρόνο, με ζητάνε κι αλλού, τι να κάνω πια; Χίλια κομμάτια να γίνω; θα σας πω περιληπτικά όσα ξέρω. Εγώ το ζεύγος το γνώρισα το 1990, όταν στα πρώτα μου βήματα στον καλλιτεχνικό χώρο, ως παιδί θαύμα, έκανα ενα γκεστ τριων επεισοδίων στην μεγάλη επιτυχία "Ρετιρέ". Τα γυρίσματα έγιναν στο σπίτι της Κατερίνας Σοφιανού (δηλαδη της Γιουλάκη) το οποίο αν νομίζατε οτι ήταν προκάτ όπως τα σκηνικά της "Λάμψης" ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψω πως όχι! Ήταν το σπίτι που στέγαζαν τον έρωτα τους ο πρόβατος κι η συκιά. Το είχε διακοσμήσει εξ' ολοκλήρου ο πρόβατος κι αν αυτός δεν είναι λόγος για να καταδικαστεί, τότε λυπάμαι που θα το πω, αλλά είσαστε ψηφοφόροι του Νικήτα! Ο πρόβατος όπως έμαθα, από την μακιγιέζ την ώρα που μου έβαζε πούδρα, ήταν ένας φριχτός τσιγγούνης που νοίκιαζε το σπίτι σε τηλεοπτικές παραγωγές για να μεγαλώνει το κομπόδεμα του. Εκείνη την στιγμή δεν το πίστεψα (ήμουν μικρός κι ανόητος) αλλά αργότερα έμαθα ότι το εν λόγω σπίτι, "έπαιξε" με διαφορετική διακόσμηση, στους "Μικρομεσαίους", στο "Ροζ συννεφάκι", στο "Εμείς κι εμείς" και τελευταία στο "΄Ερωτας με επιδότηση ΟΓΑ". Ο πρόβατος δεν ήταν εκεί την πρώτη μέρα. Εκ των υστέρων, πιθανολογώ ότι θα μάζευε κι άλλα χρήματα προσφέροντας το κορμί του, αλλά επειδή δεν έχω στοιχεία, μπορείτε να το αφήσετε εκτός της κατάθεσης μου. Στο σπιτι ήταν ένας ωραίος νεαρός που νόμιζα ότι ήταν ο μπάτλερ αλλά τελικά ήταν η συκιά, η οποία μου έκανε πολύ καλή εντύπωση. Καθόταν συνεσταλμένη σε μια γωνία, παρακολουθώντας το γύρισμα και προσέχωντας μην σπάσουμε τίποτα από τα τερατουργήματα του πρόβατου. Την δεύτερη μέρα εμφανίστηκε κι ο πρόβατος ο οποίος ξεμονάχιασε το μπούμαν στο δωμάτιο που έπαιζε ως κρεββατοκάμαρα της κυρίας Σοφίας και γύρευε τι έκαναν μέσα εκεί. Αυτά που άκουσα ήταν "τι μου κάνεις βαγγελιστρα μου;" "αχ, βαχ, ωχ, ιιιιι, ουφ, βοήθεια βρε παιδιά" και "σώνει, μάνα μου!". Στο μεταξύ είχε βάλει την παραγωγό, την κυρία Βέφα, ν' απασχολεί την συκιά, οτι δήθεν είχε ακούσει για την σπανακόπιττα που φτιάχνει και να της δείξει πως, οπότε είχαν κλειστεί στην κουζίνα. Την παραγωγό την είχε εκβιάσει οτι θα χάλαγε την συμφωνία για το σπίτι την στιγμή που είχε γράψει στην συνείδηση του τηλεοπτικού κοινού ως σπίτι της Κατερίνας.

Τετοιος ανθρωπος ειναι ο προβατος κυριε προεδρε. Αδιστακτος! Την τριτη μερα στο δωματιο της κυριας Σοφιας οδηγηθηκε ο πεμπτος βοηθος σκηνοθετη (ναι, ηταν υπερπαραγωγη το ρετιρε) ενω η συκια μαθαινε στην παραγωγο Βεφα να φτιαχνει lemon pie. Δεν ημουν εκει τις υπολοιπες μερες αφου τελειωσαν τα γυρισματα μου, αλλα αν σκεφτειτε οτι η σειρα προβαλλοταν για δυο χρονια, καντε μονοι σας τους υπολογισμους σας. Πλεον μετα απο τοσα χρονια στον χωρο- αν και τοσο νεος- ξερω οτι ο προβατος δεν εχει αφησει συνεργειο για συνεργειο αβατευτο. Μια φορα κινδυνευσα κι εγω στα γυρισματα του "Λιφτινγκ" αλλα ευτυχως με εσωσε η συναδελφος Μαρια Ανδρουτσου.

Αυτά είναι κύριε πρόεδρε τα γεγονότα όπως τα έζησα και σας τα περιγράφω. Ως εκ τούτου θα ήθελα να σας προτείνω να επαναφέρουμε την θανατική ποινή και στην Ελλάδα και να στείλετε το πρόβατο στην ηλεκτρική σούβλα, για τα κρίματα του. Αν ακούτε μια φωνή έξω από την αίθουσα είναι η κυρία Λουκά, που στηρίζει την πρόταση μου. Διότι κύριε πρόεδρε, αν τον στείλετε ισόβια, δεν θα είναι τιμωρία για το πρόβατο, αλλά διακοπές φορ εβερ! Θα τους κάνει όλους ανά διαστήματα μπιτσις του! Αυτό είναι το σωφρονιστικό μοντέλο που ονειρεύεστε; Τι φταίει ο κυριούλης που είχε κάποια χρέη; ο αλλοδαπός που δεν έχει χαρτιά; το ανώνυμο τζανκι; πόσο να τιμωρηθούν πια; (κλαπ! κλαπ! κλαπ!) Ευχαριστώ! Ερωτήσεις δεν θα δεχθώ σήμερα. Κλείνωντας να σας ενημερώσω ότι το καλοκαίρι, μπορείτε να με δείτε στο "Δελφινάριο" σε μια δροσερή επιθεώρηση, μαζί με πολλούς καλούς συναδέλφους με τους οποίους περνάμε τέλεια στα καμαρίνια κι όλο αυτό βγαίνει στην σκηνή, αλλά δεν θ' αναφέρω τώρα τους συντελεστές γιατί αν ξεχάσω κανέναν μπορεί να χαλάσω το υπέροχο κλίμα που έχουμε δημιουργήσει. Όσο για τα τηλεοπτικά θα κάνω δηλώσεις στην Καλπάκη, οπότε συντονιστείτε στο star. Καλημέρα σας."

BIllzk June 9, 2008

16 comments:

Patrick said...

Πραγματικός καταπέλτης...Εύγε!

Dr_MAD said...

Το πουλάω το σπίτι...

Καϋμένε Πρόβατε τι σού'μελλε να πάθεις. Πάει η Δίκη...

ΠΑΥΛΟΣ said...

Xμμμμ!!!
Εγώ είχα ακούσει ότι το περιβόητο σπίτι ήταν βίλα και ουχί διαμέρισμα κάπου στο Παγκράτι.

Tanila said...

Καλά υποψιαζόμουνα εγώ ότι είσαι ατάλαντος κομπάρσος.
Μόνο να μάθει κανείς που έχεις παίξει.
Κακόγουστε.

Ναυτίλος said...

Ο Πρόβατος ευθύνεται για αυτό το τραγικό σπίτι στο οποίο γυρίστηκαν τόσες και τόσες Ελληνικές υπερπαραγωγές;! Αυτό το Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟ décor και η αίσθησης του νεοελληνισμού;! Πέφτω από τα σύννεφα (ναι κι εγώ)!! Πρόβατε, οφείλεις να ξεκαθαρίσεις!!

david santos said...

Happy week!

BLUEPRINTS said...

αυτό δεν ήταν κατάθεση αλλά διαφήμιση για τα μελλοντικά σχέδια του μάρτυρα... επίσης είχε αρκετές ανακρίβειες που είμαι σίγουρος θα εντοπίσει κι ο Χ.Χ.
περιμένω τις αντικρούσεις που θα κάνουν οι αντίδικοι...

sikopaidi said...

Ίσως να έπρεπε να ενταχθεί ο Πρόβατος στο ποινικό σύστημα της χώρας, μαζί με μία ισόβια δώρο 20 βραδιές με το πρόβατο, είμαι σίγουρος ότι η εγκληματικότητα θα μειωθεί εκπληκτικά πολύ, (αλλά ίσως πάλι αυξηθεί λόγω των αυξημένων προσελεύσεων gay στις φυλακές...)

sikopaidi said...
This comment has been removed by the author.
g for george said...

Νομίζω ότι ο billzouk θέτει τα πράγματα στην σωστή τους βάση.

comingThrough said...

klap-klap-klap <---skoupizei kai ena dakri

hnioxos said...

Geia soy xryso moy,

Oi apokalypseis gia ton probato einai foberes kai tromeres. Ti na pw, exw meinei ekplhktos...

Pantws ki esy exeis ena meridio ey8ynhs poy para to oti ta eblepes en telei ekanes ta straba matia. Mallon hsoyna poly erwteymeno e; Xrysoyli moy eisai poly eyais8hto kai den kanei.
Ax, de mporw, sygxisthka, paw na kanw mia bolta ejw,na me xtyphsei kai ligo o aeras kai elpizw na dw kai kanenan apo keinoys toys tromeroys Soyhdoys,symmaxoys toy Mpoyfler an kai toys exw neyra.
Ante kala, 8a kanw mia ejairesh kai an einai kanenas kalos 8a toy katsw. Etsi gia na parw kanena mystiko gia ton polemo toy Mpoyfler

Jimmy Rose said...

Έχω ανεβάσει υλικό φωτιά για τον provato στο blog μου... Θα εξαφανιστεί κάθε ελπίδα του να κερδίσει στη δίκη!!!
Όσοι πιστοί προσέλθετε...

ΠΑΥΛΟΣ said...

Έχεις πρόσκληση, πρόκλιση!!!

sikopaidi said...

Καλέ παιδιά τι έπαθε η sikia??? Έχει να γράψει εδώ και κανά δύο αιώνες, λέτε να την απήγαγε ο πρόβατος???

Provato said...

kratao tin sikia. an den paradexteite oloi oti i moni alitheia einai i ekdoxi tou provatou den tha ton ksanadeite pote. kanena post pia.


zito to provato. oti lene enantion tou einai psema.