Thursday, July 14, 2005

Ζέστη

Ζέστη πολλή έπιασε. Είναι να κρύβεσαι σπίτι με το αιρκοντισιον στο φουλ.

Διάβασα διάφορους έλληνες μπλογκοβλάκες που έγραφαν για τους βομβαρδισμούς στο Λονδίνο και τα γνωστά ελληνικά "καλά να πάθουν" και δεν είναι αθώοι γιατί βρίσκονταν στο Λονδίνο, τι δουλειά είχαν να είναι εκεί, κλπ. Και θύμωσα πολύ, ήθελα να γράψω και να αφήσω σχόλια και να ξεκινήσω το διάλογο. Και μετά συνειδητοποίησα ότι άνθρωποι που βλέπουν θύματα, ανθρώπους με αίματα, με πληγές, τρομαγμένους, γονείς να ψάχνουν για τα παιδιά τους και να σπαράζουν, είτε στο Λονδίνο,είτε στη Νέα Υόρκη, είτε στο Ιράκ, είτε σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, και χαλαρά, με το φραπεδάκι στο χέρι σου λένε, έλα μωρέ καλά να πάθουν, είναι άνθρωποι χαμένοι από χέρι. Και λυπάμαι που τέτοιοι άνθρωποι-τέρατα είναι τόσο άφθονοι στην ελληνική μπλογκόσφαιρα. Αλλά και η ελληνική μπλογκόσφαιρα είναι μια μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας. How sad!

9 comments:

Phantasmak said...

Και γω που έκατσα και ασχολήθηκα, μου φαίνεται πως έκανα μεγάλη μαλακία. Λες και θα καταλάβεις το σκεπτικό τους... αφού τα επιχειρήματά τους μπάζουν από χίλιες μεριές.

zavalos said...

Ζαβαλειο θεωρημα 7:

Ανθρωπος που δεν θελει να πειστει, δεν θα πειστει, ο,τι και να του αποδειξεις.

Κοινως (εκλαικευμενη επιστημη): Αν ο βλακας
μπορουσε να καταλαβει ποσο βλακας ειναι, τοτε δεν θα ηταν βλακας ...

Sraosha said...

Καλά τα λες. Πάλι.

ΤΑΣΟΣ said...

"Αθώοι άνθρωποι σε ένοχες χώρες"
έγραψε
Ενας Ελληνας στην Αμερική

Lili said...

otan εγινε ο βομβαρδισμος των πυργων ημουν εγκυος και σοκαρισμεενη πηγαμε το βραδυ να φαμε με φιλους και τον αντρα μου...
ηθελα να κλαψω και ελπιζα οτι με την κουβεντα θα μου εβγαινε...

εκει με φρικη τους ακουσα να λενε για βομβαρδισμους που εκανε ο Κλιντον σε γειτονικη χωρα κτλ και καλα να παθουν.
νομιζω αυτο ειναι τελικα και το προσωπο της κακιας, οταν οχι μονο αδιαφορεις, αλλα σαν να το χαιρεσαι...

ενιωσα φρικη, αγανακτηση και πολυ μονη

sikia said...

Ίσως αυτό τους κάνει να ξορκίζουν το κακό, ότι δηλαδή τα θες και τα παθαίνεις. Είναι απελπιστικό να βλέπεις αυτή τη τραγωδία και να ακούς ταυτόχρονα τέτοιους ανθρώπους.

violent unknown event said...

Πίστευα, αγαπητή συκιά, πως θα είχες τρομάξει από καιρό με τους ανθρώπους γύρω σου και θα είχες ήδη λάβει τα κατάλληλα μέτρα. Διάφορα κλισέ, αναμέσα στα οποία και το "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών", δυστυχώς ισχύουν παντού - online και μη.
Βάλε το air-condition τέρμα (αφού έχεις) και τακτοποίησε το θέμα με τον φαντάρο. Take care.

discolata said...

ας τα να πάνε έχουμε γίνει...
έχεις δυστυχώς δίκιο.

η Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών είναι σαν τον Μητσοτάκη. ποτέ δδεν πεθαίνει. μόνο κάπου κάπου ξαποσταίνει. (ή ξαποστένει; μπερδεύτηκα)

Little Green Fairy said...

Ξεκίνησα να σε διαβάζω σήμερα και τα έχω πάρει από την αρχή.
Δυστυχώς όπως πάντα έλεγα οι εχθροί της Ελλάδας είναι οι ίδιοι οι Έλληνες. Όπως πολύ σωστά είπες, η μπλογκόσφαιρα είναι μία μικρογραφία της κοινωνίας μας και αυτό που βλέπουμε είναι τουλάχιστον λυπηρό. Όσο όμως δεν βάζουμε μυαλό δεν πρόκειται να πάμε μπροστά. Θα συνεχίσουμε να κατηγορούμε τους άλλους για τα πάντα, θα καθόμαστε με τη φραπεδιά και θα χαιρόμαστε με τη δυστυχία των άλλων και θα συνεχίσουμε να είμαστε 100 χρόνια πίσω.