Saturday, January 28, 2006

Names and dates

Καθόμουνα με τη φίλη μου την Τσουτσουνέλλα και συζητούσαμε για ονόματα (γιατί μια άλλη φίλη μας, η Τούλα η Κουλουμπή, είναι έγγυος και δε ξέρει ακόμα πως θα το βγάλει το παιδί). Και μας προέκυψαν κάποιες απορίες, πχ
-αν σε λένε Σάββα πόσο συχνά συμβαίνει να σου λένε "Σάββα, το βράδυ θα βγούμε?" και εσύ να ακούς "Σάββατο βράδυ θα βγούμε?"
-αν σε λένε Ξανθή, πόσος κόσμος εκ παραδρομής σε φωνάζει Ξανθιά?
-αν στο επίθετο σε λένε Κουνελάκη (όπως Μιράντα Κουνελάκη) αλλά είσαι τριχωτός υπέρβαρος νταλικιέρης, κάθε φορά που σε φωνάζουνε, νιώθεις ότι σε μούτζωσε η μοίρα?

Τελικά καταλήξαμε ότι αν είναι αγοράκι πρέπει να το βγάλει Σάκη, και αν είναι κοριτσάκι να το βγάλει Μπρίτνευ ή Λατόγια.

Απόψε το βράδυ ετοιμάζομαι για έξοδο με Έλληνα DJ- είναι ο γνωστός στα μέρη μας Ελληνοαμερικάνος DJ Kostas. Για άλλη μια φορά θα δείξω την συμπαράσταση του ελληνικού λαού στην ομογένεια μας, γιατί όπως είπε και η Τατιάνα Στεφανίδου "αυτοί εκεί πέρα είναι πιο Έλληνες και από εμάς" (για το σόι του Περικλή στη Γερμανία το είχε πει, αλλά ισχύσει φυσικά ως ρητό για πάσα ομογένεια -πως λέμε πάσα νόσο και πάσα μαλακία) και επίσης όπως είχε πει και ο Μελισσανίδης "όταν γνωρίζεις την ομογένεια, είναι σα να μπαίνει όλη η Ελλάδα στο κορμί σου" -άντε να δούμε πάλι τι θα μας μπει απόψε...

8 comments:

Gourouna said...

Καλέ, εγώ που είχα ένα φίλο που λεγόταν "Τζούλιας" και στο σχολείο επέμεναν όλοι να τον φωνάζουν με το επίθετό του:

Τζουλιάαααααα!

Storyteller said...

Εδώ πάλι στο Ελλάντα που δεν είμαστε τόσο Ελληνες όσο εκει στας Αμερικάς...τα ονόματα τα δίνουμε δύο δύο στα μικρά και δύο τα επίθετα γιατι και της γυναίκας δεν πρεπει να χαθεί...που το πας αυτό... ετσι κάθε τάξη εχει 48 ονόματα και 48 επίθετα και μόνο 24 παιδάκια....φωνάζεις Ορφέα Ιωάννη Γκιώνη Παντελιά....και σου έρχεται ένα κακόμοιρο μικρό μπερδεμένο μέχρι αηδίας όχι μόνο για το όνομα που του έλαχε αλλά και εν γένη για τη ζωή του....ουφ..τα είπα!

Storyteller said...

...και μια διόρθωση...το Ιωάννης είναι ο Πρόδρομος παρακαλώ και όχι ο Νηστευτής ή ο Χρυσόστομος ή ο Ρώσσος...μην τυχόν και μας χαλάσει ο ορφικοπροφητικός συμβολισμός... πα πα τι πάθαμε!

kaltsovrako said...

Αν είναι απ' το d.c. πολλά φιλιά!

Sraosha said...

Χάχαχαχαχαχαχααααα...

Καλά, εξαιρετικό και πάλι το νεραντζάκι που μας βγάλατε, συκιά μας!

("Σαν να μπαίνει όλη η Ελλάδα στο κορμί σου";;; μουάχαχαχαχαχα)

Κουνελάκης

Υ.Γ. Έχω ακουστά έναν τύπο που τον λένε Γαβριήλ Αβραάμ. Ή Αβραάμ Γαβριήλ. Ποιος ξέρει...

Dellaporta said...

Είχα έναν συμμαθητή που το επίθετό του ήταν Καρπούζης!

Ερώτηση: Το Σάκης είναι προς τιμή του Σάκη Ρουβά?

loretta said...

Μεγάλη συζήτηση αυτή με τα ονόματα. Μια ιστορία που ξέρω είναι η εξής: Μια φίλη μου είχε΄ένα συμμαθητη που τον έλεγαν στο μικρό "Επιτραπέζιο". Ω ναι. Πως λέμε σκραμπλ, μονοπολι, ταμπου. Επιτραπέζιο. Και το έγκλημα εγινε ως εξής. Οι γονείς είχαν διαφωνία με το νονό για το όνομα του παιδιού (ας πουμε οτι ήταν μεταξύ του Κώστας και του Γιώργος) και την ώρα της βάπτισης άρχισαν να τσακώνονται. Και πάνω στον καυγά κάποιος είπε "...να λύσουμε το θέμα επιτραπεζίως.." και το άκουσε ο παπάς, και απο τη στιγμή που ο παπάς λεει το όνομα δε αλλάζει (και καλά). Τωρα για΄τι δεν πήγε να το αλλάξει μετεπειτα και γιατί δε σκότωσε γονείς και νονο, ειναι κάτι που δε γνωρίζω...

Bliss said...

mpouxaxaxaxaxa egw kserw enan paparidh kai ti na leei...:P:P:P:P:P gero na nai :P:P:P

mperrrrrrrrrrr