Saturday, January 23, 2010

Back again


Χάθηκα, το γνωρίζω, και επιστρέφω στα γόνατα για να ζητήσω συγχώρεση (αχ φούντωσα με την εικόνα)...Τι έλεγα? Α ναι ότι χάθηκα, αλλά έτρεχα πάλι από εδώ και από εκεί και δε προλάβαινα.
Όχι δηλαδή ότι έχω και συγκλονιστικά νέα. Με τον Ιρλανδό συνεχίζουμε την σχέση πάθους (ή έστω ρουτίνας)... όχι δε με έσφαξε (ακόμα) και σας ευχαριστώ όλους όσους ανησύχησαν αν με είχε πνίξει και μου έγραφαν να με ρωτήσουν (αν και στην προκειμένη αν είχε συμβεί θα ήταν δύσκολο να απαντήσω). Απλά η σχέση μας δεν έχει βάθος, δηλαδή δεν έχουμε να πούμε τίποτε, δεν έχουμε κάτι κοινό, και όπως γνωρίζετε, μόνο το σεξ δε φτάνει να ενώσει δυο καρδιές όταν υπάρχουν διαφορές. Επίσης τους μαθητές τους τρώει το στρες και το άγχος αν θα μπούνε στις ανώτατες σχολές (Χριστέ μου τι λέω πάλι......)

Μου έχει λείψει πολύ η λατρεμένη μας πατρίδα, τα δάση της, τα βουνά της, οι ακρογιαλίες της και οι χοτ Έλληνες.... Είναι και που δεν ήρθα Ελλάδα στις γιορτές, αλλά κάθισα εδώ μέσα στα χιόνια και στην παγωνιά...Στη δουλειά και λόγω της οικονομικής της κρίσης είναι όλοι στη τσίτα, με πρώτη και καλύτερη βέβαια τη στρίγγλα η οποία έχει γίνει ακόμα πιο στριμμένη (αν γίνεται αυτό δηλαδή...) Και σα να μη μας έφτανε αυτό, έχει έρθει και ένας καινούργιος που είναι ένας εκνευριστικός εξυπνάκιας και έχει γίνει το δεύτερο πιο μισητό πρόσωπο στον εργασιακό χώρο μετά τη στρίγγλα.

Λατρεμένοι μου φίλοι, κλείνοντας θα σας δώσω και μια συνταγή, που εμείς οι Ιρλανδοί κάνουμε πάρα πολύ συχνά. Είναι για irish soda bread, κάτι σαν το Χριστόψωμο που έχετε εσείς οι Έλληνες....

Συστατικά
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας baking powder
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού baking soda
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
2 cups βουτυρόγαλα (buttermilk)
1/4 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο

Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα ταψί (για μακρόστενα κέικ). Γενικά σε εμάς τους Ιρλανδούς αρέσουν τα μακρόστενα πράγματα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη το αλάτι και τη baking soda. Χτυπάμε το αυγό με το βουτυρόγαλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα του αλευριού. Χτυπάμε ελαφρά ίσα ίσα ώσπου να ανακατευτούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε για 65 με 70 λεπτά (για να δούμε αν είναι έτοιμο το κέικ μας, δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα που την βάζουμε στο κέικ και όταν βγει καθαρή, το κέικ είναι έτοιμο-δοκιμάστε το με οδοντογλυφίδα ή μαχαίρι, όχι όμως δονητή, μια φορά που το έκανα γιατί ήταν το πιο πρόσχερο που βρήκα στη κουζίνα, καταστράφηκε το κέικ). Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει. Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο για αρκετές ώρες και μετά το κόβουμε και το τρώμε. Τρώγεται ωραιότατα στο πρωινό με τον καφέ (και έχουμε κάτι να γεμίσουμε το στόμα μας για να μη μιλάμε όταν νιώθουμε άβολα που έχουμε ένα τύπο στην κουζίνα μας που δε θυμόμαστε πως τον κουβαλήσαμε σπίτι μας την προηγουμένη), αλλά και το απόγευμα, μετά το μεσημεριανό σεξ στο γραφείο. Σερβίρεται και σε καλεσμένους (πχ σε υδραυλικό που φωνάξαμε τάχα μου για χαλασμένο σωλήνα και με τον οποίο καταλήξαμε στα πατώματα του μπάνιου). Γενικά τρώγεται όλες τις ώρες.

12 comments:

BLUEPRINTS said...

ευχαριστούμε για τη συνταγή και πρόσεξε μην παχύνεις με κάτι τέτοια... αλήθεια πάντως είχα ανησυχήσει, αφού υφίσταται η σχέση πάθους και ρουτίνας είστε κοντά στο γάμο λοιπόν, κατά τ' άλλα υπομονή, όλες οι εργασιακές σχέσεις έτσι και χειρότερα πάνε, φιλιά

bi bi my darling said...

Από που να αρχίσω και που να τελειώσω με αυτό το ποστ ξετσιπωσιάς.... Ακούς εκεί 'εμείς οι Ιρλανδοί!' και σα να μην έφτανε αυτό, σε μένα όλο λες πόσο δουλεύεις σκληρά και ότι είσαι busy busy all time busy, αλλά τώρα βγήκαν στο φως η πομπές σου με τον Ιρλανδό, τον υδραυλικό, τον εξυπνάκια από τη δουλειά (δεν κατάλαβα νομίζεις ότι παίρνεστε!), τον ελαιοχρωματιστή, τον φούρναρη που σου δίνει τα soda breads και δεν ξέρω κι εγώ ποιον άλλο. Αλλά ο Θεός έχει μάτια κι θα σε τσιτσιρίσει στην κόλαση (ελπίζω όλα αυτά που μου μάθανε μικρό να μην είναι ψέματα δηλαδή...).

http://www.youtube.com/watch?v=d0Ns8QrD7VQ

mahler76 said...

τι εννοείς δεν έχει βάθος? Ο Ιρλανδός δηλαδή σπρωξε σπρώξε έπιασε πάτο? χαχαχαχαχαχα

stella said...

@maler χαχαχααχχα
αχχαχαχααχαχ
αχαχχααχχα

sykia ειμαι θυμωμενη μαζι σου!
εμεις οι ιρλανδοι?
επιτρεπεται?
βγαλε αμεσως εισητηριο και ελα εδω να θυμηθεις την πατριδα!


Ασχετο ο ιρλανδος βαζει μονο το ταψι στον φουρνο η αλευρωνει και την φορμα?

Dellaporta said...

Βρε αχαίρευτε, εμείς στην Ελλάδα ετοιμάζουμε search party, να σε σώσει και εσύ μου ψήνεις ιρλανδόψωμα?

Ου να μου χαθείς ...

iole said...

Κι εγώ κάτι παρόμοιο με τον mahler σκέφτηκα όταν είπες ότι δεν έχει βάθος.Λέω πάει το παλικάρι, έπεσε σε small size καταστάσεις...Χαχα!

Κατα τ'άλλα κι εδώ ψοφόκρυο έχει, άργησε αλλά ήρθε, επομένως μη στεναχωριέσαι και πολύ για τα κρύα που τρως.

Tanila said...

Βρωμοϊρλανδέ!

Sotiris said...

Sukia mou, epestrepses!!!! Yay!! Se latreuw!Eikonisma eixa taksei gia na dwseis simeia zwis! Kathe mera ekana click sto blog sou gia na dw mipws eixes emfanistei! To ksereis,pws eixa pathei sterisi kai arxisa na ksanadiavazw paliotera posts sou? Busy, busy my ass. You just forgot about us. Poso xrono mporei na sou pernei gina na grapseis ena post 50 lekseis? 10 lepta? Adikaiologito!

Kai min nomizeis pws tha se sugxwresw mono me mia suntagi gia soda bread! Thelw na kaneis posts gia 1) pws perases ta Xristougenna 2) to New Year's Eve 3) ta Theofania (den me noizei an den ta giortazoun ekei, kati prepei na egine stin elliniki koinotita) 3) kai alla anecdotes about the Irishman kai tin tsoutsounella!!

Perimenw to neo sou post, AYRIO kiolas.

ProFyLaKtiKo said...

αχ σου τρώει τα νιάτα αυτός ο ιρλανδός!

ξεπέταξέ τον και γύρνα στην ελλάδα που αγαπάς!

sikia said...

blueprintsouli I missed you so much!

bibi spank στο ποπουλίνο αυτή τη στιγμή! Και τα soda breads δε τα παίρνω από το φούρναρη, τα φτιάχνω με τα χεράκια μου!

maherlouko πονηρούλη, σπανκ και στο δικό σου ποπουλίνο, πρόστυχε!

spy_force μου τρόπος του λέγειν το εμείς οι Ιρλανδοί, άλλωστε όλοι εμείς οι Ευρω-πέη είμαστε μια οικογένεια!

Dellaporta μου, αμάρτησα για τον Ιρλανδό μου!

iole μου, κρύο, καιρός για δύο!

sikia said...

Tanila με τη καλή κουβέντα πάντα είσαι! Αλλά έτσι είστε εσείς οι Έλληνες, έχετε κόμπλεξ απέναντι σε εμάς τους Ιρλανδούς! χιχιχιχιιχι

Σωτήρη μου γλυκέ σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Γράφω πιο συχνά, αλλά που να προλάω και πιο συχνά η γατούλα του σεξ? Μμμμμμμματς (<-φιλί στο μάγουλο!)

προφυλακτικούλη μου, έχεις μεγάλο δίκιο! Τι κάθομαι και κάνω?

...The Fallen Queen... said...

Καλά η συνταγή δεν παίζετε!!!!
Έφαγα εγώ,έφαγαν τα δουλικά μου,έφαγαν και οι 777 γάτες μου!
Θα την ξανά επαναλάβω σύντομα!!