Wednesday, March 17, 2010

Happy St. Patrick's Day!



Σήμερα ήταν St. Patrick's Day, όπου εμείς οι Ιρλανδοί γιορτάζουμε εδώ στην ξενιτιά, και ντυνόμαστε στα πράσινα και μεθοκοπάμε. Έτσι και ο Ιρλανδός μέσα στην καλή χαρά και την εθνική υπερηφάνεια, με κουβάλησε σε διάφορες Ιρλανδικές παμπ. Τι το ήθελα ο άνθρωπος των τεχνών και των γραμμάτων? Να γίνεται ένας χαμός, από κόσμο, μεθυσμένους, φωνές και Ιρλανδικά τραγούδια, βιολιά, ακορντεόν και δε συμμαζεύεται. Έμπαινες στην παμπ και ώσπου να βγεις σου είχαν χουφτώσει το ποπουλίνο 25 Ιρλανδοί, 32 Κινέζοι, 5 Αμερικάνοι, άντρες, γυναίκες, μέχρι και κατοικίδια ζώα. Άσε που σου φορούσαν και κάτι πράσινες χάντρες γύρω από το λαιμό, έμπαινες στη παμπ ντυμένος σεμνά και διακριτικά και έβγαινες με είκοσι πράσινα κολιέ γύρω από το λαιμό (σα τη Δασκαλάκη-Αγγελοπούλου, μόνο που αντί για μαργαριτάρια, φανταστείτε, πράσινες μπαλίτσες και τριφύλια).

Εντω μεταξύ εδώ στο Σικιάγο βάφουν και τον ποταμό μας πράσινο (αλλά με βαφή φυσική, μη τοξική κλπ). Ο Ιρλανδός φορούσε μια πράσινη ζακέτα και είχε και ένα πράσινο αυτοκόλλητο τριφύλι στο μάγουλο του (μου είπε ότι είχε βάψει και το πουλί του πράσινο, αλλά αυτό δεν το επιβεβαίωσα, καθότι γύρισα σπίτι ένα κουρέλι).

Βέβαια προτού γνωρίσω τον Ιρλανδό, δεν έδινα τόσο μεγάλη σημασία στην γιορτή αυτή (αν και έχω μια ανάμνηση από κολασμένο σεξ με μη Ιρλανδό κατά τη διάρκεια του St. Patrick's parade αλλά πριν χρόνια). Φέτος όμως διαπίστωσα πόσους συμπατριώτες Ιρλανδούς έχω εδώ στην ξενιτιά. Και πόσοι άσχετοι με Ιρλανδία βρίσκουν ευκαιρία για ποτό και ξεφάντωμα.

P.S. Και μια και λέω για ξεφάντωμα, όπως γνωρίζετε, με τον Πρόβατο βρισκόμαστε σε ανελέητη δικαστική διαμάχη. Όμως η δίκη έχει καθυστερήσει πάρα πολύ (μα δεν είμαστε κράτος βρε παιδί μου)! Είχαμε βέβαια και κάποιες ατυχίες, ο πρώτος δικαστής αποφάσισε να κλειστεί σε μοναστήρι κατά τη διάρκεια της δίκης, και ο δεύτερος δικαστής αποφάσισε να κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλλου και εγκατέλειψε το επάγγελμα. Έτσι ο καιρός πέρασε και ακόμα δεν έχουμε φτάσει σε closure (που λέμε και εμείς εδώ στο Αμέρικα). Όμως ο δικηγόρος μου μόλις με ενημέρωσε ότι βρέθηκε τελικά τρίτος δικαστής και η δίκη θα προχωρήσει κανονικά. Έτσι θα μου δοθεί η ευκαιρία να προσκομίσω επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία σοκ, που αποδεικνύουν την ενοχή του Ποταπού! (Ένα σας λέω, έχω στα χέρια μου αποκαλυπτικό DVD.) Προσεχώς θα τα καταθέσω και εδώ, γιατί βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή στο μετερίζι της ενημέρωσης! (Και επίσης για να καταλάβει ο ελληνικός λαός, ότι τα 41 εκατοστά δε μπορεί να είναι συγχωροχάρτι για πράξεις απεχθείς!)

P.S. 2) Εκ μέρους της Ιρλανδίας και όλων των Ιρλανδών, σήμερα, ανήμερα του Αη Πατρικ, μεγάλη η Χάρη του, εύχομαι σε όλους τους Έλληνες i migliori auguri apo sikia, kronia polla!

17 comments:

mahler76 said...

ααααααόχι αγάπη μου που είχα κάνει 3 σέτ ταγιέρ για εκείνη την δίκη και μου έμειναν στο χέρι με τις μαλακίες των δικαστών. Δεν τα ξαναπερνάω αυτά. Εκτώς βέβαια κι αν έρθω ξεβράκωτος στο Ιερό Δικαστήριο...

Δηλαδή του Αη Πάτρικ είναι και μια ευκαιρία για τον κάθε μπιχλιαρη βρομύλο να λέει πως το καβλιτσέκι του είναι πράσινο όχι από την μούχλα άλλα για χάρη του Αγίου?

Provato said...

θα δείξω ανωτερότητα σήμερα γιατί ένα πουλάκι (41εκ) μου είπε πως έχεις γενέθλια.


Θα σου έπαιρνα δώρο την ομάδα πόλο του Καναδά, αλλά θυμήθηκα ότι την πήρες μόνη σου πέρσυ.

Α, μπαδεγουέη στη νέα σου σχέση έχεις πει για μας; κ, τι έχεις πει;... Πως θα σου φαινόταν αν έβρισκε τυχαία μια φωτό απ το ακόλαστο παρελθόν σου στο γραμματοκιβώτιό του;

Tanila said...

Εννοείται ότι μετά την ποταπή και ελεεινή προδοσία σου να δηλώνεις ιρλανδός, θα καταθέσω υπέρ του πρόβατου.
Βρομοϊρλανδέ

Voutyro said...

Εγώ (αν κεράσεις με μερικά λίτρα Murphy's) δηλώνω σύμμαχος σου στο δικαστήριο!

bi bi my darling said...

Xronia polla! (gia tou St. Patrick)...

http://www.geekologie.com/2007/12/07/yoda-pizza.jpg

Provato said...

τανίλα!!
Θα καταθέσεις υπέρ μου διότι, απλά, αγαπάς την αλήθεια!!

Anonymous said...

Γλυκό μου Συκουλίνι!!!!! Αλήθεια έχεις γενέθλια??
Σε λατρεύω!!!! Kepp writing!!!!

Anonymous said...

Κι εγώ σε λατρεύω. κι εγώ θέλω να συνεχίσεις να γράφεις. κι εγώ σου εύχομαι χρόνια πολλά τόσο για τον αη πάτρικ όσο και για τα γενέθλια. μενι χαπι ριτερνς.

stella said...

χρονια πολλα συκουλακιλακο μου.
ελπιζω του χρονου τετοια μερα να εισαι στην πατριδα την ιρλανδια και να μαγειρευεις για τον συζηγο και τα παιδια σας.
επισης εχω να δηλωσω πως εισαι αξιεπαινη γιατι αντεξες τοσα χρονια σκλαβιας με τον προβατο που ολοι ξερουμε ποσο σκληρος ηταν μαζι σου.
(να ξεχασω εγω που τον επιασες να σε απαταει οταν ειχες βγει με την φιλη Γωγω αντζολετακη?
που πετουσε τις χυτρες με το φαγητο?)

Αχ ηρωιδα εισαι ηρωιδα μονο αυτο θα πω......

Provato said...

στέλλα είναι όλα ΣΥΚΟ-φαντίες

BLUEPRINTS said...

τις ευχές μου γενικώς (για την ημέρα την πράσινη, για το δικαστήριο, κλπ), περιμένουμε το dvd με αγωνία όπως καταλαβαίνεις...

nikolia said...

Εγώ θα έλεγα να έλεγχες το γριν-ντικ του πατριώτη και μετά να μετονομάζαμε τη γιορτή σε "Άη Πάτρικ Πέη" και κάθε χρόνο να ελέγχαμε πρασινούλια πέη και να βγάζαμε το καλύτερο.

Πι.ες:Πλιιιιιιιζ του μιτ γιου :)

Σουσουράδα said...

Εδώ μέσα γίνεται "του μπλογκ" το κάγκελο!!
Τι έγινε με το προβατάκι και το τρέχεις στα δικαστήρια; Μήπως να τα "βρείτε" αλλιώς; Ειρηνικά και αγαπημένα, ρίξτε κι ένα "σεξάκοι" (sic) να ισιώσετε βρε παιδιά.
Χρόνια πολλά τρελόγκα μου, μας φτιάχνεις με τα κείμενά σου αλλά με στεναχώρησες που αντί να βρεις ευκαιρία για Ιρλανδογλέντι έπεσες για ύπνο από την κούραση, red bull ντεν έκει στο Σικιάγο;
(Οι πολίστες καλοί;;;)

Unknown said...

Εσένα μόλις σε βρήκα! Και βλέπω είσαι από το αγαπημένο μου Σικάγο!
Ουάου.
Εχω έρθει 6 φορές. ;-)
Καλησπερούδια

hnioxos said...

Συκιά μου τα ίδια περάσαμε κι εμείς εδώ στο Ελλάντα του Αη Πάτρικ! Έχει μια παμπ Ιρλανδική εκεί πίσω από την πλατεία Αβησσυνίας και μαζεύονται όλοι οι Ιρλανδοί, όσοι αισθάνονται Ιρλανδοί κλπ. Ήταν μια ευκαιρία να δει κανείς τι μανουλομάνουλο Ιρλανδικό κυκλοφορεί στη χώρα. Και από ό,τι μου είπε ένας φίλος που είναι μεγάλος εθνολόγος, είναι και προικισμένοι. Βέβαια όχι σαν τον Πρόβατο... 41 εκ; Εμ, πώς να μην τρελλαθούν οι δικαστές...

me said...

αυτη η δικη εχει κρατησει απιστευτα βρε παιδι μου!Ουτε ο Κοσκωτας τοσο!
Αντι να στα φανε τα λεφτουδακια οι Ιρλανδοι θα στα φαν οι του 'δημοσιου δικαιου' βρε πουλακι μου!
Μηπως να βαζατε λιγο νερο στο κρασι σας τελος παντων???
Παντως εχει χαθει!Που ναι εκεινα τα ενημερωτικα ποστ για τη Μις Πετροχιλος κ την ξενητεμενη ομογενεια?ε?

sikia said...

μαλερούκο να έρθεις ξεβράκωτος! χοτ χοτ χοτ!

Πρόβατε, μη τολμήσεις να στείλεις φωτο, θα σου κάνω (ξανά) μήνυση!

Τανίλα, σε είδαμε και παλαιότερα υπέρ ποιανού είχες καταθέσει. Έχε χάρη που εμείς οι Ιρλανδοί ξέρουμε να συγχωρούμε!

jaiel μου εννοείται, όσα λίτρα θες!

bibi μου μάκια!

anonymous μου γλυκέ, ναι είχα γενέθλια! Σε λατρεύω και εγώ, και εσένα και τον anonymous 2.

stella μου γλυκιά, σε ευχαριστώ! Από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί!

Πρόβατε, η αλήθεια πονάει!

blueprintsouli niaou!

nikolia lol! πολλά φιλιά!

σιγανοπαπαδία μου, με τον Πρόβατο τρέχουμε στα δικαστήρια εδώ και πάρα πολύ καιρό, γιατί είναι σατράπης και ποταπός και σάτυρος.

bear μου γλυκέ welcome! Ελπίζω να έρθεις ξανά και πολύ σύντομα να σε φιλοξενήσω!

ηνίοχε μου, είναι προικισμένοι οι Ιρλανδοί, δε μπορώ να πω! φιλάκια!

me μου, έγραψα σήμερα ένα απντέιτ για τη λατρεμένη ομογένεια!