Monday, February 21, 2011

news

Το τι κακοκαιρία έχουμε δει εδώ στην ξενιτιά δε λέγεται. Έχουμε φάει τόσο χιόνι που νιώθω σα μυρμήγκι σε κασέλα με κουραμπιέδες (όπου η άχνη συμβολίζει το χιόνι- μάλλον ατυχής η παρομοίωση, αλλά από το κρύο έχει παγώσει και ο εγκέφαλος μου). Με τόσο κρύο ακόμα και η διάθεση για σεξ μειώνεται (καθώς αποφεύγεις να αφαιρέσεις τα δέκα στρώματα ρούχα, για να μην αναφερθώ στην απαραίτητη σωβρακοφανέλα). Και η σχέση μου με τον Ιρλανδό περνάει περίοδο ψύχους. Βασικά, όπως γνωρίζετε, μόνο το σεξ δε φτάνει να ενώσει δυο καρδιές όταν υπάρχουν διαφορές πιο βαθιές, οπότε με τον Ιρλανδό καθώς δεν έχουμε να πούμε και τίποτε, ή θα τρώμε, ή θα μοιρολογεί το ipad του (ναι ακόμα το θρηνεί) ή θα λέμε για το κρύο.

Στο γραφείο είχαμε λίγες μέρες ηρεμίας οι οποίες όμως τελίωσαν. Συγκεκριμένα η στρίγκλα ήταν στο νοσοκομείο (έκανε εγχείρηση hip replacement-πως λέγεται αυτό στα ελληνικά, αντικατάσταση γοφού?). Πήγαμε μάλιστα τις προάλλες και την επισκεφτήκαμε στο νοσοκομείο. Της πήγαμε λουλούδια και σοκολατάκια. Όταν μπήκαμε στο δωμάτιο της, νόμισα στην αρχή ότι είχαμε μπει σε λάθος δωμάτιο. Χωρίς τους δέκα τόνους μακιγιάζ ήταν αγνώριστη. Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι ήταν αυτή, αλλά όταν άρχισε να παραπονιέται ότι τα σοκολατάκια που της πήγαμε δεν ήταν οργανικά και είχαν συντηρητικά, άρχισε να ρωτάει για τη δουλειά και να λέει ότι ανυπομονεί να γυρίσει να μας βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι, οπότε βεβαιώθηκα ότι ήταν αυτή. Σήμερα γύρισε στο γραφείο με ένα μπαστούνι (όταν της πρότεινα να φοράει μπαστούνι με διαμαντάκια, σαν τους pimp στις ταινίες και να φορέσει μεγάλο άσπρο γούνινο καπέλο, με κοίταξε με φονικό βλέμα- δυστυχώς she is back!)...Έφερε μάλιστα για τις επόμενες εβδομάδες και έναν personal assistant (τον οποίον τον πληρώνει από την τσέπη της όπως μας εξήγησε) και τον οποίον θα τον βασανίσει οικτρά αν κρίνουμε από την πρώτη μέρα, που τον έβαζε να της φέρνει καφέδες, παυσίπονα, μαξιλάρια, ψώνια και ποιος ξέρει και τι άλλο (ίσως της αλλάζει και τις πάνες). Ο ασσίσταντ (Άντυ τον λένε) είναι γλυκούλης και πολύ πρόθυμος (συνεχώς χαμογελάει, του λέει η άλλη, τσακίσου φέρε μου ένα κουλούρι γιατί έχω υπογλυκαιμία, και αυτός τρέχει μέσα στο χαμόγελο). Δε ξέρω για πόσο ακόμα θα χαμογελάει-αλλά ας όψεται η οικονομική η κρίση, τι να σου κάνει ο άνθρωπος.

Το Σαββατοκύριακο ξαναρχίζω το θεάρεστο έργο μου διδάσκοντας ελληνικά στους ομογενείς της εκκλησίας. Θα έχω άλλη τάξη φέτος (δε μου είπαν πολλές λεπτομέρειες). Μα πόσες θυσίες κάνω πια για την πατρίδα? Πάω τώρα να βάλω φωτιά σε κανένα έπιπλο να ζεσταθώ.

21 comments:

ΜaRioNaSTRo said...

Συκιά, επιτέλους! Έχουμε τα νέα σου!
Ακόμα ασχολείται με το ipad ο αχρείος; Μα, τι άνθρωπος είναι αυτός πια;
Κάνει ψώφο, ε; Και εγώ διαμαρτύρομαι για μια κωλοβροχή που έριξε την παρασκευή... :) Να ντύνεσαι ζεστά, μη μας πάθεις και τίποτα!
Καλά, ε! το σχόλιό σου περί pimp μπαστούνι για τη σκύλα του γραφείου είναι ΌΛΑ τα λεφτά!
Η τσουτσουνέλα πού είναι;;;;

mahler76 said...

ο Άντυ είναι στάνταρ αδερφή (ποιός str8 θα την ανεχόταν) οπότε πές του να της δώσει μερικά ταβοράκια να ξεραθεί και πάρε τον στο δωμάτιο με το φωτοτυπικό να σου αλλάξει το τόνερ σου.

Anonymous said...

Τι ακριβώς είναι η αντικατάσταση γοφού? πλαστική χειρουργική? με τι αντικαθίσταται? μήπως εννοούν μια μοδάτη αντικατάσταση (οποίου δήποτε αξεσουάρ)? βασανιστικά πολλά βασανιστικά ερωτήματα.

Hfaistiwnas said...

Τι τραβάει και ο Ασίσταντ!! χεχε ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι πάντα έτσι αυτή!!!
Όχι τα έπιπλααα!!!

g for george said...

Δεν πρέπει να σε διαβάζω σε χώρο με πολύ κόσμο, πάλι ρεζίλι έγινα. Γελούσα μόνος μου.

Anonymous said...

Συκιά μου, βρήκα το μπλογκ σου τυχαία και σε διαβάζω από πέρσι αλλά δεν έχω αφήσει ποτέ σχόλιο. Μου έχεις χαρίσει ατελείωτες στιγμές γέλιου, κεφιού και ψυχικής ανάτασης και σε ευχαριστώ εκ καρδίας! Είμαι και εγώ ανάμεσα σ'αυτούς που όταν αργείς να ποστάρεις ανησυχώ! Όσο για το κρύο, ξέρεις πως υπάρχουμε εμείς που σου χουχουλιάζουμε τη σκέψη.
Σε φιλώ και σε λατρεύω
Joan
Άλλη μια φίλη σου από την Αθήνα
(ψάχνω ακόμα να βρω καλλιτεχνικό ψευδώνυμο)

BLUEPRINTS said...

αντί για τέτοιους τρόπους ζεστάματος (κάψιμο επίπλων κλπ) δεν έρχεσαι λέω γω στην πατρίδα να το κάψεις; εν μέσω κρίσης το μοναστήρι δεν φαντάζει κακή ιδέα

Anonymous said...

Glad you're back!!!

Exei toso kairo pou akoloutho to blog sou, den exo katalavei akoma ti douleia kaneis. What's your job title and what exactly do you do?

Se latreuo xoxo

bi bi my darling said...

Ανώνυμε δεν θέλεις να ξέρεις! Θλίβομαι που το λέω...

Anonymous said...

φτου σου!!!!περασε η 19η φλεβαρη και αντι να διοργανωσεις βλογ παρτυ ή εστω μια αναρτηση για τα γενεθλια του βλογακιου εσυ τπτ!!!ντροπη!!!καλα κανω εγω και ειμαι με το μερος του προβατου!!!


φανατικα 2005-2011!!!

Captain JPMorganStanleyCubrik said...

Και ο Ιρλανδός?

Τι κάνει στο μεταξύ αυτός?

Νομίζω ότι κάποιο μπινελίκι παίζει για να μην τον αναφέρεις!

Τοιούτος said...

Αγαπητή Συκιά, πρέπει να ξαναγράψεις, πορώθηκα. Ξαναβρήκα το μπλογκ σου μετά από κάτι χρόνια και το διάβασα μονορούφι.
Θέλω κι άλλο.
Παραμύθιασέ με...

χ Τοιούτος

LIFE BLOGGING TM said...

:) :) :)
[http://glife-gr.blogspot.com]

groggygumbo said...

(kai pia tisia pia tisia ehi kani ..Afti, yia se ee ee e e naaaaaaaa)

(kapsta ola kapsta ola
kapsta oposdipote)

(mazi kai to irlanteziko
koutsouro)

(krio-krio, keros yia trio-trio)

Leinti nti said...

μετα παραπονιούνται στην ελλάδα οι άθλιοι για τις κακές συνθήκες εργασίας....τί να πείς και εσύ? καλά ελληνίδα μανατζερού είναι το αφεντικό?? τέλος πάντων ό,τι και να κάνεις, ο ιρλανδός ακούγεται χειρότερος απο έλληνα. βρες άλλον πλζ

Έγραψα πάλι ο πούστης ... said...

Η δασκάλα με τα σπαστά μαλλιά .

ΧΟΥΧΟΥ

Πάγωσε ΚΑΙ το χιούμορ μου απτο κρύο. -.-

the elf at bay said...

Θα συμφωνήσω με τον μαλεράκο για τον Άντυ!

Anonymous said...

ante!!perimenw neo post!!

Mary Ka said...

Λέμε να σε βάλουμε στο Πάνθεον των εγκαταλειψάντων bloggers τελικά. Τι θα γίνει, θα γράψεις τίποτα καινούριο? Οι οπαδοί σου κάθε μέρα μπάινουμε στο blog με την ελπίδα.
Το κάνεις για να μας κρατάς σε αγωνία!

Anonymous said...

eleos,tha mpei mais se ligo
badstewie

i sukia einai nekri said...

antio sukia. last time in your blog