Sunday, January 15, 2006

The Greek Consumer

Με πήρε τηλέφωνο ο μακρινός ξάδελφος μου Λευτέρης από Ελλάδα ο οποίος είναι τρομερά αντιαμερικανός- δηλαδή πιστεύει ότι ΟΛΟΙ οι Αμερικάνοι είναι καταναλωτικοί και χαζοί και κάνει γενικεύσεις που θα έκανε ένα παιδί στο δημοτικό. Μπορεί δε να κάθεται να σου εξηγεί τι φοράνε και τρώνε όλοι οι Αμερικάνοι και πως σκέφτονται χωρίς ποτέ να έχει ταξιδέψει στην Αμερική (ως πηγή για τις πληροφορίες του χρησιμοποιεί το Κακαουνάκη και το Χτυποκάρδια στο Μπέβερλυ Χιλς τα οποία ως γνωστόν είναι οι κατεξοχήν κοινωνιολογικές πηγές ενημέρωσης). Ο Λευτέρης με πήρε λοιπόν με μεγάλη χαρά να μου ανακοινώσει ότι μόλις γύρισε με τη γυναίκα του από το The Mall. Εκεί να δεις χλιδή και μαγαζιά, και εσείς στην Αμερική θα τα ζηλεύατε, μου λέει, πάω στοίχημα ότι δεν έχετε τέτοιο εκεί (που να πάει στο Mall of America στη Μιννεσότα που είναι μια πολιτεία ολόκληρη αγοραστικό κέντρο). Και μετά μου είπε πως ξεσήκωσαν όλο το μαγαζί και τι δε πήραν, και μετά φάγανε και σε ένα χλιδάτο μαγαζί-"να δεις πως το λέγανε, Ελένηηηηηη πως το λέγανε καλέ το εστιατόριο?" "Δε θυμάμαι ακριβώς, Ρουμπίνια Φραϊντέι".... Ο Χριστός και η Παναγία-στο Ruby Tuesday πήγανε, που εδώ στην Αμερική είναι αλυσίδα της κακιάς ώρας. Και αφού μου τα είπε όλα αυτά (ΚΑΙ ότι η Ελένη είχε ξαναπάει μετά τα Χριστούγεννα και είδε τη συνόνοματη Μενεγάκη, και ήτανε δίπλα δίπλα στα σουβλάκια και στο μαγαζί με τα είδη επίπλου) τελειώνει το τηλεφώνημα λέγοντας "Εσύ εκεί πως τα πάτε? Τι κάνουν τα χαζά Αμερικανάκια? Τρώνε σα τα βουβάλια και ψωνίζουνε ασύστολα?"
Τώρα τι να του πω που είμαι και μια κυρία. (Όταν ήμασταν παιδιά, εκεί που παίζαμε μήλα τον είχα χτυπήσει με τη μπάλα στο κεφάλι και να'τα τώρα τα αποτελέσματα).


On other news, ο Μπάμπης μου θέλει να γνωρίσει την πατρίδα του (διότι ναι μεν γεννήθηκε στην Αμερική, αλλά είναι Ελληνάκι) και θα ρωτήσω αύριο την δοκτορ κτηνίατρο, αν μπορεί να ταξιδέψει χωρίς να ταλαιπωρηθεί. Τι τραβάμε και εμείς οι ξενιτεμένες μάνες....

12 comments:

Your Man said...

Mallακάκος μου ακούγεται ο Λευτεράκης. Έχουμε κι εμείς τέτοιους στο σόι μας, αλλά εμείς τους φτιάχνουμε blog και τα λένε όλα από μόνοι τους! :-)

Souzi Grammatikou said...

Emeis pali sto soi mas tous leme 'nai' se o,ti lene kai meta den tous kaloume sta oikogeneiaka trapezwmata!

Sraosha said...

Πες τα, πες τα...

l'esprit de l'escalier said...

Μα τι αστείος που είσαι!

pixelcitizen said...

Εγώ πάλι προτιμούσα το "λάστιχο" από τα "μήλα". Λες γι'αυτό να μη με πρίζει τώρα ο ξάδερφός μου;
Καλά να πάθεις.

nanakos said...

Screw τον ξάδελφο, screw και το Mall! ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!
ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΩ ΓΕΦΥΡΑ ΑΓΑΠΗΣ!!!

Fιλάκια αγαπημένη Συκιά!!!

sikia said...
This comment has been removed by a blog administrator.
sikia said...

Νανάκο μου, και ο Μπάμπης με ρωτά καθημερινά πότε θα γνωρίσει το θείο Νανάκο, γιαυτό περιμένω να δω τι θα πει η κτηνϊατρος για να τον φέρω στα πάτρια εδάφη.

Spacebar μου, και να φανταστείς ότι ως παιδί προτιμούσα να φτιάχνω μηλόπιτες παρά να παίζω μήλα. Αλλά μετά από πολλά παρακάλια έπαιξα μια φόρά και κούλανα ένα γειτονόπουλο, άφησα κουσούρι στον ξάδελφο και έσπασα ένα δόντι μιας θείας μου. Από εκείνη την μέρα δε με ξαναπαίξανε στα μήλα (στα σύκα πάλι έχω ένα σουξέ).

Souzi μου, George μου, είναι μπελάς οι μακρινοί συγγενείς ...

Chaca-Khan said...

Axaxaxaxaxaxa

vatraxokoritso said...

Σε μαλακίες μαγαζιά πηγαίνει ο ξάδερφος..

alximist said...

I have only to add that this Mall is a big APATH!
check out my post with the relevant link and you will see what I mean!
Πέμπτη, Ιανουάριος 12, 2006
Διαφθορά

the Λατσης Mall (Διαπλεκόμενα)

posted by alximist at 1/12/2006

Bliss said...

XAXAXAXxaxaxaXAXAXXAxaxaxAXaxXAXX


MPE RE PES STON BLAKAMA