Sunday, November 05, 2006

Obama




Ο Barack Obama, (not to be confused with Osama) που είναι από τους ανερχόμενους Δημοκρατικούς πολιτικούς στην Αμερική, (και γλυκούλης να συμπληρώσω) λέει σε συνέντευξη για το βιβλίο του "The Audacity of Hope: Thoughts on Reclaiming the American Dream":

Get involved in an issue that you're passionate about. It almost doesn’t matter what it is--improving the school system, developing strategies to wean ourselves off foreign oil, expanding health care for kids. We give too much of our power away, to the professional politicians, to the lobbyists, to cynicism. And our democracy suffers as a result.


Έχει απόλυτο δίκιο ο καυτός αυτός πολιτικός και πόσο απαραίτητη θα ήταν μια τέτοια είδους αφύπνιση στην Ελλάδα! Κάποιοι λένε ότι αν η Αμερική αποκτήσει μαύρο πρόεδρο στα επόμενα 20 χρόνια θα είναι με τον Ομπάμα. Το καλύτερο θα ήταν να έβγαινε η Χίλαρυ πρόεδρος και αυτός αντιπρόεδρος στις επόμενες εκλογές, και μετά από δύο τετραετίες να γινόταν αυτός πρόεδρος.

9 comments:

Λύσιππος said...

Σεμνός και δυναμικός ο Obama, αλλά η Αμερική είναι ανέτοιμη για μη λευκό πρόεδρο. Ανέτοιμη για οτιδήποτε too liberal. Η καλύτερη επιλογή θα ήταν ίσως ο - ώριμος πλέον - Al Gore. Η Hillary είναι ανίκανη να προεδρεύσει. Οι Δημοκρατικοί οδηγούνται σε αδιέξοδο αν δεν οργανωθούν ηγετικά στα 2 χρόνια που απομένουν μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2008. Ο κρετίνος Bush έχει φέρει την Αμερική 50 χρόνια πίσω.

Katerina said...

Γειάσα ρε Χίλαρυ! Εγώ στηρίζω γυναίκα πρόεδρο. Γιατί, το πέος κάνει τον ικανό ηγέτη μη χέσω; Ας δοκιμάσει η Χίλαρυ και τα λέμε άμα μπορεί ή όχι να προεδρεύσει. Τουλάχιστον ελπίζω ότι μία γυναίκα δεν θα αναλωθεί σε ηλίθιες, στρατόκαυλες και θεουλίστικες πολεμικές εκστρατείες.

Provato said...

αγόρι μου καυτό και Progressive!

είσαι sexy και πολιτικοποιημένος. Για αυτό δεν θα χωρίσουμε Ποτέ.


...και ναι. πόσο απαραίτητη είναι μία τέτοια αφύπνιση στην ελλάδα!

Μπεεε μπεεε μπεε μωρό μου

amvro said...

αγάπη, προτιμώ black από mixed race. εσύ?

sikia said...

Λυσιππάκο μου, έχεις δίκιο, όντως 50 χρόνια πίσω την έφερε τη δόλια τη χώρα ο κρετίνος. Εγώ πιστεύω ότι η Χίλαρυ είναι πολύ ικανή αλλά είναι άτομο που προκαλεί ακραίες αντιδράσεις, (δηλαδή πολλοί τη λατρεύουν και πολλοί τη μισούν) και as such δεν είναι όντως ιδανική για πρόεδρος. Λυσιππάκο, εσύ που είσαι Αμερική? Λες να είμαστε σε κοντινές πολιτείες?

katerina μου, δεν είναι βέβαια πάντα σίγουρο ότι μια γυναίκα στην εξουσία δεν αναλώνεται σε στρατόκαυλες εκστρατείες (δες Θάτσερ και νησιά Φόκλαντ, ή Τσιλέρ στην Τουρκία).

Προβατάκι μου καυτό, είσαι ο έρωτας της ζωής μου!!! Πάει και τελίωσε!

Αμβροσιούλη, και black και mixed race, δεν κάνω διακρίσεις! :) Speaking of mixed races, γνώρισα πέρσι ένα παλλικάρι που είχε μπαμπά μαύρο και μαμά γιαπωνέζα και ήταν ένας κούκλος!

Alexandros said...

Λοιπόν επειδή φαντάζομαι ότι λατρεύεις την Αλέξια, για έλα να δηλώσεις το θαυμασμό σου εδώ!

Κάνω κάτι σαν petition για το comeback της! ;-)))

gay super hero said...

'Οπως έλεγε και ο Εκόνομιστ, ο Ομπάμιας είναι μάλλον η μεγαλύτερη ελπίδα των δημοκρατικών για την προεδρία. Είναι μαύρος αλλά μιγάς, και παντως όχι αφρο-αμερικάνος (ο πατέρας του είναι από την Κένυα, η μητέρα του λευκή) οπότε παραπέμπει σε μούλτι-κούλτι κατάστάσεις και όχι σε γκάνγκστα ράππερ. Καλή και χρυσή η Χίλαρυ, αλλά η Δεξιά έχει φροντίσει να ταυτίσει αυτήν και τον άντρα της με τον Αντίχριστο. Αν και μετά την πανωλεθρία του Μπους και της κλίκας του στις προχθεσινές εκλογές, ποτέ δεν ξέρεις. Ευτυχώς ο εφιάλτης έφτασε στο τέλος του!

gay super hero said...
This comment has been removed by a blog administrator.
sikia said...

Πολύ σωστά τα λες gay super hero μου και δυστυχώς το ότι είναι από Κένυα και ακόμα περισότερο μιγάς, τον κάνει στα μάτια μερικών λιγότερο μαύρο και άρα πιο κατάλληλο για πρόεδρο.... Έχει πολύ δρόμο ακόμη αυτή η χώρα μέχρι να ξεπεραστούν αυτά....