Monday, November 20, 2006

Η αβάσταχτη σκληρότητα του προβατίσιου αυταρχισμού-Part 1-τα γιουβαρλάκια

Μου τη σπάνε τα ρεπορτάζ για το γάμο του Τομ Κρουζ με την Κεϊτ Χολμς. Κάθονται και μας λένε τι φορούσαν, τι ήπιανε, τι φάγανε και τι είπε ο ιερέας ο Σαϊεντολόγος. Έλεος πια! Έχω πληροφορίες ότι ο Τομ Κρουζ είναι ρομπότ του Σατανά- δε μπορώ να σας πω περισσότερα...

Σήμερα απέδειξα για άλλη μια φορά ότι η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά. Θέλει dedication να τρέχεις μέσα στα χιόνια για ψώνια για να φτιάξεις γιουβαρλάκια γιατί το υποσχέθηκες σε ελληνική παρέα. Αλλά εγώ αψήφησα το κρύο και τα χιόνια και έπραξα το καθήκον μου. Και μια και είπα γιουβαρλάκια, θυμήθηκα μια λυπημένη ιστορία.

Όταν τα είχα με τον Πρόβατο (την εποχή των αξέχαστων ντουέτων που σας έχω περιγράψει) ένα απόγευμα τον περίμενα να γυρίσει από δουλειά (meeting με τον Κυριακού για να διαπραγματευτεί Χριστουγεννιάτικο show στον ΑΝΤ1). Του είχα φτιάξει γιουβαρλάκια και είχα ανάψει κεριά για ατμόσφαιρα. Είχα βάλει καιτο CD της Μπάρμπαρα Στράιζαντ (Yentle Medley) και τον περίμενα με ανυπομονησία φορώντας μόνο τις πυτζάμες Μποπ Σφουγγαράκη. Όμως ο Πρόβατος γύρισε σπίτι με νεύρα γιατί δεν είχε γίνει δεκτό το αίτημα του να μην έχει πρόβατα η φάτνη με τα ζώα, μια και ήθελε να είναι το μόνο πρόβατο στο show, και τσαντισμένος πέταξε τη κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια στο πάτωμα της κουζίνας και φεύγοντας να πάει να πιει μπύρες με τους φίλους του, μου έσκισε την αφίσα του Τζάστιν Τιμπερλεικ. Κλαίγοντας τηλεφώνησα στην φίλη μου, τη Γωγώ Αντζολετάκη, η οποία ήρθε αμέσως και με βοήθησε να βρούμε και να μαζέψουμε όλα τα γιουβαρλάκια από το πάτωμα. Το δίδαγμα της ιστορίας: αν είμαστε σε σχέση με οξύθυμο άτομο, χρησιμοποιούμε χύτρα ασφαλείας στην μαγειρική με καπάκι που κουμπώνει.

6 comments:

Anonymous said...

Νομίζω πως το πήρες το μάθημα σου...αντικείμενο του σεξ και νοικοκυρά δεν πάνε πακέτο...αν είχες κάνει κολιέ τα γιουβαρλάκια και εμφανιζόσουν μόνο με αυτά τι θα 'κανε θα πετούσε και σένα στο πάτωμα?
Μάλλον αλλά για διαφορετικούς λόγους...να φάει τα γιουβαρλάκια απο πάνω σου...
Να ξέρεις αλλη φορά χύτρα ταχύτητος με σούστα απο κάτω , την πετάς, αναπηδά και νταν στα μούτρα του απαράδεκτου ζώου...

Provato said...

α ναι, εεε;

τώρα με κατηγορείς και γα κακοποίηση... μάθε λοιπόν ότι εκείνη την μέρα ο λόγος που σου φέρθηκα έτσι δεν ήταν τα νέυρα που είχα με αφορμή το ότι δεν έγινε δεκτό το αίτημα μου περί προβάτων και φάτνης αλλά ότι όσο ήμουν με τον Κυριακού έμαθα από έγκυρα χείλη πως πηδιόσουνα με τον Μαστοράκη... και ότι είχς κάνει δύο φορές ξεπέτες με τον Παπαδάκη!!!

έλεος, δεν μιλάω δεν μιλάω αλλά κάποια στιγμή πρέπει ο κόσμος να μάθει τις λεπτομέρειες αυτής της σχέσης όπως και το γιατί τελικά χωρίσαμε, που είχε φτάσει το κέρατο μέχρι τον πλανήτη Πλούτωνα.

Κανονικά θα έπρεπε να μην σου ξαναμιλήσω ποτέ, όχι που δέχομαι να κάνουμε ανώνυμο πρόστυχο sex, αλλά έχε χάρη που δεν έχω δει καλύτερο τεχνίτη στο κρεβάτι.

Ουφ πια!

Storyteller said...

Ξέχασες ένα σημαντικό στοιχείο: Τα γιουβαρλάκια ήταν με σάλτσα ή με αυγολέμονο? Εχει σημασία όπως και να το κάνεις στην επίδραση του χαρακτήρα αλλά και για τις συνέπειες στο καθάρισμα και γενικότερα στην σχέση των δύο φύλων ή και των τριών ενίοτε. Το δίδαγμα της ιστορίας έτσι, πιθανόν να είχε μια διαφορετική σημειολογική ανάλυση.

sikia said...

Αχ μαράκι μου, που να προλάβω να σκεφτώ να βάλω τα γιουβαρλάκια κολιέ! Αλλά να με πετούσε και εμένα στο πάτωμα πολύ πιθανό το κόβω....

Προβατούκο, σου έβαλαν πάλι λόγια στελέχη του ΑΝΤ1 και εσύ τους πίστεψες και χάλασες τη σχέση μας. Από τότε που αρνήθηκα να παρουσιάσω το πρωινό του σταθμού, με συκοφαντούν. Μα έλεος δηλαδή, Μαστοράκης=γιακ Χ 100!!! Και Παπαδάκης=γιακ Χ 90!!! Και καλά τα γιουβαρλάκια, η αφίσα του Τζάστιν τι σου έφταιγε?

storyteller μου γλυκέ, με αυγολέμονο ήταν τα γιουβαρλάκια, αφού του προβατούκου μου του αρέσουν τα ξινά...

billzouk said...

Και γω που νομιζα οτι ο ΑΝΤ1 ειναι μια αγαπημενη οικογενεια...

Fibi said...

Κρίμα τα γιουβαρλάκια γαμτο, εδώ τα παιδάκια πεινάνε κι εμείς πετάμε φαγητά, αν και στην περίπτωσή μου... πετάγονται λόγω καψίματος :(