Wednesday, March 14, 2007

Back from Colorado

Επέστρεψα από το Κολοράντο και με μεγάλη μου λύπη σας αναφέρω ότι δε γνώρισα τον διανοούμενο των τεχνών και των γραμμάτων. Και ενώ η Τσουτσουνέλα έκανε τρελίτσες με τα τρία τέταρτα του ανδρικού πληθυσμού στο χιονοδρομικό κέντρο (για να μη πω για την πολιτεία του Κολοράντο ολόκληρη), εγώ το έριξα στις μοναχικές λογοτεχνικές βραδιές. Στο πούλμαν της επιστροφής η Τσουτσουνέλα αποφάσισε να κάτσει δίπλα σε έναν κύριο που είχε γνωρίσει το προηγούμενο βράδυ και έτσι εγώ βρέθηκα δίπλα σε έναν άλλο κύριο ο οποίος αποφάσισε να μου εξηγήσει κατά τη διάρκεια της διαδρομής γιατί δεν πρέπει να αποσυρθούν τα αμερικανικά στρατεύματα από το Ιράκ. Μου προέβαλε διάφορα επιχειρήματα, αλλά το πιο ισχυρό ήταν ότι όταν ο ίδιος είχε αρχίσει να αμφιβάλει για τα στρατεύματα, είδε όραμα όπου ο Χριστός ο ίδιος τον διαβεβαίωσε ότι τα στρατεύματα πρέπει να παραμείνουν στο Ιράκ. Φυσικά εμένα άρχισε να με λούζει κρύος ιδρώτας γιατί δεν ήξερα αν ο κύριος αυτός είχε και κανένα όπλο μαζί του. Με διαβεβαίωσε βέβαια ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που επικοινωνούσε με τον Κύριο. Δεν ήθελα να τον αναστατώσω και μια και άκουγε φωνές και είχε οράματα, τον πήρα με το μαλακό, και ναι δίκιο έχετε, και μεγάλη η χάρη του Ιησού μας του έλεγα, και έριχνα κλεφτές ματιές στην Τσουτσουνέλα να έχει το κινητό έτοιμο να πάρει την αστυνομία. Αλλά αυτή βέβαια ήταν στον κόσμο της, και σε κάποια στιγμή στην διαδρομή αποφάσισε να κάτσει στα γόνατα του διπλανού της, την είδε ο οδηγός και της είπε ότι δεν επιτρέπεται αυτό που κάνει για λόγους ασφαλείας (ευτυχώς η Τσουτσουνέλα υπάκουσε, γιατί είχα και μια φοβία μήπως αρχίσει να του τραγουδάει, αν είναι η αγάπη αμαρτία, θα βγω να το φωνάξω με λατρεία....)
Τέλος πάντων, φτάσαμε στο αεροδρόμιο, είπα στην Τσουτσουνέλα ότι κάθισα δίπλα στον κύριο που ήταν για δέσιμο, αλλά εκείνη με καθησύχασε ότι είναι άκακος, και ότι έχει τατουάζ την Παναγία στην πλάτη....(δεν μπήκα στον κόπο να ρωτήσω που το ξέρει...)

4 comments:

Ιφιμέδεια said...

Ο τίτλος του ποστ πολύ πετυχυμένος. Η Πλάτη από το Κωλοράντο. Γίνεται άνετα ταινία.

Εννοείται ότι έπραξες θαυμάσια -κι εγώ το ίδιο κάνω σε παρόμοιες περιπτώσεις, όπως π.χ. όταν ένας γείτονας της θείας μου μου ζήτησε να πάμε μαζί στο Υπουργείο Πολιτισμού να ανακοινώσουμε οτι βρήκε τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε ένα μοναστήρι στην Κω.

Yellow Kid said...

Ο κύριος έχει απόλυτο δίκιο,Συκια. Μην τον περνάς για τρελό:

Να, προχτές μιλούσα με τον Jessus, είχε πάει και αυτός στο Κωλοράντο για σκί και πώς έγινε , έποιασε κουβέντα με έναν κύριο. Στεναχωρήθηκε λέει, γιατί είχε κάτι σημαντικό να του πεί αλλά αυτός ο κύριος κοιμόταν συνεχώς.

Lithium said...

Kaimeni mou Sikia...piges gia antra twn grammatwn kai telika emeines me antra gia desimo.....ti na kanoume?ola mes tin zwi einai

filia polla!!!!

Fraoula said...

Sto telos 8a ta katafereis na me apolusoun, sto lew! 8a to xeis varos sth suneidhsh sou! Xtes htan h 3h fora pou den krath8hka kai gelasa dunata kai o project engineer me koitouse san na eimai alien!

Epishs xtes bradu pou phgainame Ayia Napa, elega tou dikou mou gia tis tainies pou egrapses kai molis eftasa sthn Panagia ths Pathsiwn, arxisame na gelame san tous spastikous gia 20 lepta kai standard oi gyrw mas 8a nomizan oti eimaste ftiagmenoi. Sou lew delirio!