Monday, March 05, 2007

Aνοικτή επιστολή προς billzouk


Είναι να μην πάρω φόρα με τις ανοιχτές επιστολές, θα πω όλη την αλήθεια, γιατί η Συκιά μπορεί να μπουκώνεται, αλλά ΠΟΤΕ δε φιμώνεται.




Αξιότιμε Bill,

Με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα τις αντιδράσεις σου για τις διπλές καθημερινές παραστάσεις στην παράσταση το Κοράκι της Θύμησης. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να εκφράσεις τον εντυπωσιασμό σου για την άρτια καλλιτεχνική επιμέλεια της αφίσας και την ευγνωμοσύνη σου που μπήκες πρώτο όνομα, ενώ η συνάδελφος σου Τούλα Κουλουμπή παρ’όλη την τεράστια εισπρακτική επιτυχία της τελευταίας της ταινίας «Σε νιώθω μέσα μου» δέχτηκε να μπει το όνομα της δεύτερο. Και αυτά όλα οφείλονται στις προσπάθειες μου τις επίμονες με όλους τους συντελεστές της παράστασης να σε προωθήσω (και παρά τις σθεναρές αντιδράσεις της συγγραφέως του έργου, που ήθελε να πάρει το ρόλο ένας ανιψιός της). Ίσως έχουν δίκιο λοιπόν ο κύριος Παπαδάκης και ο κύριος Αυτιάς που λένε ότι τα νέα παιδιά θέλουν τον εύκολο δρόμο για την επιτυχία και δεν είναι σα τους παλιούς που τα παλιά τα χρόνια δεν είχαν καφέ να πιουν και βράζανε τις κάλτσες τους για να έχουν ένα ρόφημα να τους ζεσταίνει τα κρύα βράδια.

Δε παίρνει ο ηθοποιός το Όσκαρ από τη μια μέρα στην άλλη, ο άλλος ο δόλιος ο Πήτερ Ο΄τουλ εκατόν πενήντα χρόνια το παλεύει και ακόμα τίποτε. Παραπονέθηκε ο Κλούνει για διπλές παραστάσεις όταν μικρό παιδάκι έπαιζε σε σκοτεινά θέατρα του Σικάγο? Άκουσες εσύ τον Μπραντ Πιτ να παραπονιέται που σκούπιζε ο ίδιος το θέατρο όταν έφευγαν οι θεατές στο θλιβερό Μιζούρι στο ξεκίνημα του? Έχεις επηρεαστεί από ελληνικά φαινόμενα τύπου Στέλλα Μπεζεντάκου και της άλλης που λέει το νινι και το όνομα της μου διαφεύγει, όπου η επιτυχία ήρθε μέσα σε μια νύχτα. Ε λοιπόν όχι, δεν είναι έτσι τα πράγματα στην Αμερική, θέλει κόπο και θυσία.

Αρνήθηκες τη διαφήμιση για τα παγωτά, αρνιέσαι να κάνεις διπλές παραστάσεις-δηλαδή τι δουλειά να σου βρω ως μάνατζερ, μοντέλο σε μαγαζί επίπλων που κοιμάται σε κρεβάτι στη βιτρίνα ή μέλος σε πάνελ κουτσομπολίστικης εκπομπής? Εγώ έχω όραμα και χρονοδιάγραμμα.

Και μην ανησυχείς για τη διακοπή της συνεργασίας μας, μη πάθεις αυτά που έπαθε η Σελένα όταν απέλυσε τη μάνατζερ της. Δε πρόκειται να σου εμφανιστώ σε ανύποπτο χρόνο και να σου τραγουδήσω με τη μελωδία του Candid Camera:
Κι αν σας τύχει κάτι/ Κλείστε μάτι/ Λίγο πονηρά/ Smile/ Είναι η psycho η sikia.

Όχι όχι όχι. Επειδή ξέρω ότι είσαι καλό παιδί αλλά απλά έχεις μπλέξει με κακές παρέες (βλέπε Πρόβατος και Τανίλα) σε συγχωρώ.

Μετά τιμής,
sikia

12 comments:

david santos said...

Hello, Sikia! How are you? This text is great but very good, thank you
Good week for you
By, by

Tanila said...

Eίμαι ΕΓΩ κακιά παρέα;
Αλήθεια; Μερσί για το κομπλιμάν.

billzouk said...

Dear sikia,

Καταλαβαινω την αγωνια σας, ως νεος Ψινακης, να θελετε περισσοτερη προβολη απο τον καλλιτεχνη που εκπροσωπουσατε. Τα καταφερατε μια χαρα! Ειμαι σιγουρος οτι οι επιστολες δεν θ' αφησουν ασυγκινητο τον Καμπουρη & την εκπομπη του στο extra 3.
Επισης εδω θελω να ενημερωσω το κοινο για τις παραλογες οικονομικες σας απαιτησεις αφου θελατε να κρατατε ως προμηθεια το 80% (αυτος ειναι & ο λογος που θελατε να παιζω διπλες παραστασεις προκειμενου να πλουτισετε) & την απαξιωση σας προς τους καλλιτεχνες.
Για του λογου το αληθες παραπεμπω στις αποκαλυψεις της ηλικιας του Πητερ Ο Τουλ, του "σκοτεινου" παρελθοντος του Τζωρτζ του Κλουνει, της φαντασιωσης Μπραντ Πιτ με σφουγγαριστρα & την ισοπεδωση της καλλιτεχνικης μου υποστασης με αναφορα σε παραδειγματα τυπου Μπεζαντακου.
Ειναι ορατο, σε ολους οτι μια τετοια επαγγελματικη συνεργασια, με βλαπτει ως ανθρωπο και ως καλλιτεχνη, στρεβλωνει την δημοσια εικονα μου και γι αυτο και τερματιστηκε.

Μετα τιμης
billzouk

Anonymous said...

Αχ κι εγώ τέλω!!!!

Ιφιμέδεια said...

Sykia μου,
αν υποψιαστώ ότι κυκλοφορείς με γούνα, γυαλί 70'ς (αλά Jackie Brown) και τσιουάουα ανα χείρας όπως ο Ρέβης, εεεε...

θα σε παρακαλέσω τότε να αναλάβεις και μένα!
Και διπλές και τριπλές παραστάσεις. Ο Σάκης έτσι δεν έγινε κορυφαίος και τραγουδάει τσιμ-τσιμινι-τσιμ-τσιμινι-τσιμ-τσιμ-τσαρου από τη Μαίρη Πόππινς;;;; Ε;;

Μπαμπης Ζαβος said...

Κύριε Συκιά

χαλόου όπως λέτε και στις ευρώπες
Εφχαρίστως να αναλάβω τη φωτογράφισιν του γάμου σας με τον φίλο μου μπλογκερ Ουφρουσλαγου.
Ελπίζω μόνο και εύχομαι να μην πάσχετε απο ομοφυλοφιλία, νόσο μεταδοτικότατη, αν και η πείρα και τα χρόνια μου έμαθαν να αγνοώ τα κουσούρια των ανθρώπων γύρω μου.

Φιλικά Μπάμπης Ζαβος(φωτογράφος)

Yellow Kid said...

@ Ιφιμέδεια:
Αυτός που περιγράφεις με τα τσιουάουα είναι ο Εθνικός Μας Στάρ, Ανδρέας Ευαγγελάτος. Σόρρυ για την επισήμανση αλλα είναι σαν να πείς οτι ο Ντάρθ Βέιντερ είναι ο Χαν Σόλο! Χρειάζεσαι λίγο παραπάνω trash ενημέρωση.

@ Μπάμπη:
Δεν κολλάει η ομοφυλλοφιλία Μπάμπη. Μόνο η βλάκεία!

Urfurslaag said...

@ Μπάμπης: Μπάμπη είναι η δεύτερη φορά που σε πετυχαίνω εδωμέσα. Την τρίτη θα γίνει χαμός.

@ γέλλοου κιντ: ξάδελφε λίγα με τον Μπάμπη, άντε μην τα ακούσεις εσύ.

@ Συκιά μου: Τι είπαμε για τη δεξίωση;

Provato said...

bill Μην τον ακούς. δεν πρόκειται να διακόψει συνεργασία με τίποτα. έτσι τα λέει για να σε απειλήσει. και επειδή ζηλεύει που είμαστε φίλοι.


έτσι μου έλεγε κι εμένα όταν τα είχαμε και τελικά χωρίσαμε με δική μου πρωτοβουλία όταν τον έπιασα να πηδιέται με τον ένα και με τον άλλο...

sikia said...

tanila μου, με την καλή έννοια είσαι κακή παρέα, βρε κουτό!

billzouk δε καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα σου με το 80%? Εδώ στην Αμερική και λίγα είναι. Όσο για τον κύριο Καμπούρη και την εκπομπή του, όντως ο καλός αυτός άνθρωπος έδειξε ενδιαφέρον για την περίπτωση και θέλει να κάνει εκπομπή για το θέμα μας. Και μετά λες ότι η ελληνική τηλεόραση δεν υποστηρίζει την τέχνη!

μαράκι και ιφιμέδεια, ευχαρίστως αναλαμβάνω το μάνατζμεντ σας, εσείς δεν είστε τίποτις αχάριστες σαν μερικούς μερικούς....

μπάμπη μου, δε κάνετε φωτογραφήσεις για γκεϊ γάμους?

urfurslaag μου, για τη δεξίωση θα πρότεινα κάτι λιτό και σεμνό, λόγω και της σεμνότητας που μας διακρίνει.

Όσο για σένα Πρόβατε, τσκ τσκ τσκ τι να πω, θλίβομαι, ΘΛΙΒΟΜΑΙ λέω....
Ήθελα να'ξερα δε ντρέπεσαι να υποφέρω και να χαίρεσαι? Ντροπή πια! Ήταν λοιπόν όλα ψεύτικα όσα ζήσαμε (εξαιρούνται οι μεγάλοι σου όρχεις, τα πυκνά σου μαλλιά, τα παράξενα χείλη που με καιν σα φωτιά)....

Tanila said...

Iiiiiiiii!!!!
ΔΕΝ είμαι κακή παρέα; Με καταρράκωσες!

Ιφιμέδεια said...

Yellow kid,
που ήσουνα αγόρι μου όταν ο Ρέβης έβγαινε με τσιουάουα στη Λαμπίρη;;; Ε;;;; Ε;;;;

Αν αποκτήσω περισσότερη trash ενημέρωση θα πρέπει να μετακομίσω στη χωματερή των Άνω Λιοσίων.

Και for your information είναι Ανδρέας Ευαγγελόπουλος. Μην μπλέξουμε τη βούτσα με την π...α!

Συκιά, δέχομαι την πρόταση-πρόκληση! Επιτέλους να δικαιωθώ η δόλια θεατρίνα που καταδικάζομαι να παίζω στα μπουλούκια με τον Λεωτσάκο! Αχ!