Sunday, March 11, 2007

Ανταπόκριση από Colorado-Part II

Λατρεμένοι αναγνώστες, συνεχίζω την ανταπόκριση μου από το εξωτικό Κολοράντο.
Όλο το πρωί η Τσουτσουνέλα πάλευε με τα αξεσουάρ του σκι, εγώ την έβλεπα από το καφενείο να πέφτει στα χιόνια και να ξανασηκώνεται και να το παλεύει, καθώς έπινα το καπουτσίνο μου από το απέναντι καφενείο. Διότι δε τρελάθηκα να πάω να ξεποδαριαστώ με το σκι και να τσουβαλιάζομαι σα γιουβαρλάκι στις βουνοπλαγιές. Εκεί στο καφενείο όπου έπινα τον καπουτσίνο, όπως προείπαμε, συνάντησα και μια παρέα φοιτητών αρχιτεκτονικής από τη Νότια Ντακότα. Με κάλεσαν για φαγητό, εγώ όμως επειδή είμαι άτομο σεμνό και ντροπαλό δέχτηκα μόνο μετά από κάποια παρακάλια. Το εστιατόριο του χιονοδρομικού κέντρου σερβίρει χαμπουγκερς και πατάτες και κροκέτες αλλά σε περιβάλλον με χλιδή και πλούτο. Παθαίνεις δηλαδή μια σύγχυση, λες είμαι στα ΜακΝτόναλτς ή σε χλιδάτο εστιατόριο? Οι φοιτητές της αρχιτεκτονικής ήσαν καλά μεν παιδιά αλλά δυστυχώς λίγο αγεωγράφητα, και με ρωτούσαν που ακριβώς είναι η Ελλάδα και τι γλώσσα μιλάμε εκεί και με ξενέρωσαν (αυτό μου συμβαίνει δυστυχώς συχνά στην Αμερική.)
Επιτέλους κατά το απόγευμα η Τσουτσουνέλα αποφάσισε να σταματήσει τα μαθήματα σκι και έτσι πήραμε το πουλμαν να πάμε σε γειτονικό αγοραστικό κέντρο να κάνουμε ψώνια. Μπαίνοντας στο πουλμαν την έσπρωξε ένας κύριος κατά λάθος και μετά προθυμοποιήθηκε να της κρατήσει και τη τσάντα και την πόρτα λέγοντας “Let me be a cavalier” και η Τσουτσουνέλα, μετά από τρία χρόνια στην Αμερική αλλά με ελειπείς ακόμα γνώσεις Αγγλικών, γύρισε και με ρώτησε «Τι μου λέει αυτός καλέ? ότι είναι καβλιάρης?»
Χτες το βράδυ η Τσουτσουνέλα πέρασε μια «βραδυά τζαζ» (που είναι η συντόμευση του «μια βραδυά που την πήραν δέκα πεζοναύτες που ήταν όλοι τους εντελώς τζαζ»).
Εγώ πάλι είχα κουραστεί από το ταξίδι, τις βόλτες και τα ψώνια και πέρασα ήσυχα το βράδυ διαβάζοντας «Διαχρονία και συνεργεία: μία πολιτική πολιτισμού» του Ευάγγελου Βενιζέλου, βιβλίο άκρως διεγερτικό, κάτω από το φως των κεριών. (Δεν έκανα εγώ τρέλες, σε αντίθεση με τις κακοήθειες που διαδίδει ο παλιοπρόβατος που θέλει να με παρουσιάσει εξώλης και προώλης.
Σε δύο μέρες φεύγουμε. Ελπίζω αύριο να γνωρίσω κανένα άνθρωπο της διανόησης και του πολιτισμού, του επιπέδου μου δηλαδή, γιατί έχω αρχίσει και βαριέμαι μέσα στα χιόνια.

8 comments:

Fraoula said...

LOOOOL! Ax parte mazi sas thn allh fora! Yposxomai oti den 8a kamakwsw kanenan foithth arxitektonikhs. Mono tous askoumenous dikhgorous, an petuxoume tetoious! Kai oloi oi pezonaftes 8a einai ths Tsoutsounelas! E? Ti lete?

Yellow Kid said...

lol, επίσης!
Ο καυλιάρης ήταν όλα τα λεφτά, μαζί με την νύχτα Τζαζ!

Οσο για την άγνοια τους για την ελληνική γλώσσα, γιατί δεν δοκίμαζες το αρχάιο μας ρητό
"Tonight, we die in HELL!"
...Θα το καταλαβαίνανε!

billzouk said...

Τελικα ολα τα εορταστικα (thanksgiving, εκδρομες κλπ) σου πανε! Αλλα κι εσυ βρε πουλακι μου, πηγες στα χιονια του Κολοραντο να βρεις ανθρωπο του επιπεδου σου;
Την επομενη φορα να πας στον φιλολογικο ομιλο "Παρνασσο"!

Ιφιμέδεια said...

Εγώ λέω Συκιά μου εκεί που είσαι να συνθέσεις κανένα άσμα του επιπέδου σου και να τους προλάβεις όλους στην επόμενη ευρωβύζιων.
Ούτως η άλλως ο Σαρμπρέλ θα πάει άπατος και θα μας ξεντροπιάσει όλους τους επόμενους.

Εμπνεύσου από τα χιονισμένα Κολο-όρη και γράψε!

Lithium said...

Sikia mou min perimeneis na vreis dianooumeno sta xionia....pigene se kanena vivliopoleio kalitera...ekei exei arketous

ante kai kali diaskedasi

filia polla

Yellow Kid said...

Βαρετό ουτοπικό παιχνιδάκι σε περιμένει,Ακολούθα τα βέλη να διαβάσεις οδηγίες!

Urfurslaag said...

Η διαννόηση και ο πολιτισμός πάντα με συγκινούσαν αγαπημένε Τσούζει...μπορώ να σε λέω τσούζει; μου κάνει ωραίο μέσα στη πρόταση.

Μετά την πολιτική κρίση που με έπιασε, τώρα με πιάνει κρίση πολιτισμού αλλά φυσικά δεν ξεχνώ τον γάμο μας, ετοιμάζω νέο πόστ με τίτλο "Αφήσαμε τα πουρνάρια...", όπου θα αποκαλύψω νέες πληροφορίες για το εξωτικό ξωκλήσι που θα τελεστεί το μυστήριο.

Με αγάπη
Ουρφ

sikia said...

fraoula μου και βέβαια θα σε πάρουμε μαζί μας next time. yellow kid, you too!!

billzouk μου, έχεις απόλυτο δίκιο, στο κολοράντο ήρθα να βρω τον διανοούμενο?

ιφιμέδεια μου, κάτι ετοίμασα για ευροβύζιων και πίστεψε με, το κάνω για την πατρίδα μας, αναγνώριση ως στιχουργός έχω ήδη!

Lithium μου φιλάκια.

Ουρφούκο μου ανυπομονώ!!