Tuesday, August 28, 2007

Health care

Λατρεμένοι αναγνώστες, όσοι από εσάς διαβάζετε συστηματικά αυτό το μπλογκ (όχι σαν τον x-oyranouli που μου έλεγε ότι με διαβάζει φανατικά, αλλά δεν ήξερε ότι είμαι Αμερική) , θα θυμάστε λοιπόν ότι ο Νώντας έμπλεξε σε καβγά κατά τη διάρκεια πικ-νικ της ομογένειας, όπου και έφαγε μια μπουνιά στη μύτη. Πήγαμε στα επείγοντα περιστατικά και μετά από μεγάλη αναμονή, του περιποιήθηκαν τη μύτη και του έκαναν και μια ακτινογραφία να σιγουρευτούν ότι δεν είχε σπάσει. Φύγαμε ωραία και καλά, αλλά τη Δευτέρα ήρθε στον Νώντα ένας λογαριασμός! Ο Νώντας δε δούλευε όλο αυτό το καιρό (βρήκε δουλειά πριν μια εβδομάδα μόλις, θα σας πω σε άλλο ποστ γιατί και η δουλειά που βρήκε είναι κουφή), anyway, δε δούλευε όταν έφαγε τη μπουνιά από τον dj Panos, και δεν ήταν ασφαλισμένος. Τώρα δηλαδή πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του το ποσό αυτό, τα έξοδα περίθαλψης δηλαδή, που είναι 6000 δολλάρια!!! Απιστεύτου!!

Το σύστημα υγείας της Αμερικής είναι τρελό (και είναι το θέμα της καινούργιας ταινίας του Michael Moore, το Sicko, που αξίζει να το δει κανείς). Ορίστε που με αφορμή τη μπουνιά του Νώντα έκανα και πολιτική ανάλυση.

Τέλος πάντων, ο Νώντας έχει πέσει σε κατάθλιψη, εγώ πρότεινα να πει στον ξάδελφο του να πουλήσει το ακριβό ρολόι με το οποίο μας έκανε φιγούρα, αλλά ο Νώντας με πληροφόρησε ότι ο ξάδελφος του δεν δίνει ούτε μια δραχμή στην ίδια του τη μάνα, η οποία ζητιανεύει σε εκκλησίες στη Δραπετσώνα. Τι να σας πω λατρεμένοι αναγνώστες, ότι μου λένε σας λέω! Αλλά δεν είναι και τραγικά τα πράγματα, απλά θα καθυστερήσει την αγορά αυτοκινήτου που σκόπευε να κάνει (βέβαια στην Αμερική χωρίς αυτοκίνητο είναι δύσκολα, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση). Όπως είπε και η Τσουτσουνέλα, η μεγάλη αυτή φιλόσοφος, στη ζωή, όταν σου ματώνουν τα γόνατα, βάζεις μαξιλαράκι και συνεχίζεις.

18 comments:

ΠΑΥΛΟΣ said...

Η Τσουτσουνέλα, έχει απόλυτο δίκιο, όσο για τον Νώντα, δεν δουλεύει που δεν δουλεύει ο κηφήνας και ζει σε βάρος σου, τι τους θέλει τους παληκαρισμούς και δεν κάθεται στα αυγά του?

pixelcitizen said...

Επαυξάνω στα λόγια του Παύλου και προτείνω να τον βγάλεις το Νώντα στο κλαρί.

Είδωλο said...

Nα πεις στη φιλη του την Τσουτσουνελα να της δωσω ενα τηλ απο μια ασφαλιστρια της Allianz που καλυπτει ολη την υφηλιο, ειναι μια ειδικη ασφαλεια για την ασφαλεια γονατων και μεσης εις την ωρα του καθηκοντος, ειναι οι ζωνες που επιπονουνται.
LA Rules = Lekanopedio Attikis
Καταλαβες ηρθε η βλαχα απο το Texas να μας πει για America
... :oP

phoinix said...

καλά 6000 για μια μύτη?
αν την κάνεις πλαστική πόσο κοστίζει?
πάλι καλά που δεν του σπάσανε το χέρι!θα έπρεπε να πουλήσει τη ψυχή του στον διάβολο!

Provato said...

αχ στεναχωριεμαι, με μένα ποτέ δεν είχε δυσκολίες οικονομικές. όλη μέρα δούλευα σα το σκυλί για να τα έχεις όλα, και όταν σε έδερνα (εντός και εκτός sex) είχαμε ασφάλεια και πηγαίναμε σε ιδιωτικά νοσοκομεία και σε περιθάλπτανε και δεν πληρώναμε δραχμή.

g for george said...

6000 για μια μύτη;
έστω και ανασφάλιστος.
Από ήταν τα υλικά;

billzouk said...

Καλα, ποσο μεγαλη ειναι η μυτη του Νωντα και ζητανε τοσα χρηματα;
Και πηγαινοντας ενα βημα παρα περα, ειναι και αντιστοιχα προικισμενος, η τζαμπα ανεχεσαι την ασπρη καλτσα;

guerrero7,62 said...

εγραψες χρυση μου:Τέλος πάντων, ο Νώντας έχει πέσει σε κατάθλιψη, εγώ πρότεινα να πει στον ξάδελφο του να πουλήσει το ακριβό ρολόι με το οποίο μας έκανε φιγούρα, αλλά ο Νώντας με πληροφόρησε ότι ο ξάδελφος του δεν δίνει ούτε μια δραχμή στην ίδια του τη μάνα



Καλα αν δεν ηταν ρεμαλι,καρμοιρης,κηφηνας κτλ και εδινε πολλες ΔΡΑΧΜΕΣ στη ερημη τη μανα του θα ηταν καλο;

Queerdom said...

Μ'αρέσει όταν κάνεις πολιτικές νύξεις..αχ πόσο μ'αρέσει..:)

Βρε Συκιά μου να σου πω κάτι, που θα το έχεις ήδη καταλάβει, δεν τίθεται θέμα..Αυτός ο Νώντας..μόνο σε κακό θα συνεχίσει να σου βγαίνει..Τι είναι αυτό που σε κρατά; Αφού από ότι καταλάβαμε δεν έχει καν το 42ποντο πέος του Προβάτου; Ε; Σε σκλάβωσε η καλή του καρδιά; Αυτό είναι;

david santos said...

Hello, my friend!

Thanks for posting.

Thelw na synodeysw ston pono elliniko ston koinotiko ola gia tin adifago kai anekselegkti pyrkagia aftis tis teleftaias Paraskevis sta ypostirigmata tis Peloponnisou, sto notiodytiko simeio tis Athinas, pou stoixisan tin zwi se 63 synanthrwpous sas.

David Santos

ds said...

Σίγουρα δεν σας έστειλαν λάθος λογαριασμό;

Είδωλο said...

Οχι παιδια δεν εχετε ζησει εσεις εξω για να καταλαβετε οτι οι ανθρωποι εχουνε κουλτουρα και ξερουν να εκτιμουνε τα σωστα ζωτικα οργανα... τις "οπες"... Ετσι λοιπον οπως και καθε σοβαρη και πρεπουσα επεμβαση ετσι και το ρουθουνι αξιζει το τιμημα του 2 Χ 3,000 τσουπ να το το ποσο...αλλωστε αυτο γινεται και πολυ ευκολα αποσβεση!
χαχαχαχαχα

ethanandthecity said...

μήπως ο Νώντας να πουλήσει το κορμί του? Θραύση θα κάνει στην μέση Αμερικάνα που έχει πήξει στα αποτριχωμένα τεκνά με κοιλιακούς φέτες και αναζητά έναν πραγματικό άντρα με τρίχωμα και βαρύ χέρι που ρίχνει και κανά σκαμπίλι άμα λάχει. (γιατί είμαι σίγουρος ότι ο Νώντας είναι τουλάχιστον φλοκάτη μικρέ μου συκιά, αλλιώς δεν θα σε είχε συγκλονίζει εσένα έναν άνθρωπο του πνεύματος)

vasvoe said...

η τσουτσουνέλα εξελίσσεται σε αγαπημένη μου ηρωίδα.

νά-ναι καλά να μας τα λέει

sikia said...

pavlouko μου, έλα ντε ο άχρηστος!

pixelcitizenouli δε ξέρω αν θα δεχτεί, το σκέφτηκα και εγώ.

x-oyranoyli μου, μπράβο στην Αλιάντς! και πάλι μπράβο!

phoinixouli μου, άσε είναι τρελές οι τιμές, σκέψου να έκανε και διενυκτέρευση δηλαδή...

Αχ προβατούκο μου, τι μου θύμισες, τις παλιές καλές εποχές! Θυμάσαι που πήγαμε σε ένα νοσοκομείο μια φορά και βίασες ένα χειρούργο και έναν πνευμονολόγο και μας πετάξανε με τις κλωτσιές!

είδες γιώργο μου, εξωφρενικές τιμές!

billzoukouli μου, δε μπορώ να πω, έχει και προσόντα ο Νώντας!

guerrero7,62 μου, έχεις δίκιο, ευρώ έπρεπε να πω, αλλά καταλαβαίνεις, εδώ στη παγωμένη ξενιτιά έχουμε μείνει πίσω...

queerdom μου, είναι που αγαπώ όλα τα πονεμένα παιδιά αυτού του κόσμου. Επίσης να επισημάνω ότι το πέος του Πρόβατου είναι 41 εκατοστά, όχι 42, μην το αυξάνουμε συνεχώς! Είναι ασύμετρη απειλή πια αυτό το πέος!

sikia said...

david santos μου, καλέ μου άνθρωπε, μπήκες στο κόπο να γράψεις για τη συμπαράσταση (βέβαια η μετάφραση έχει ένα μικρό προβληματάκι)-μπράβο σου! και θενκ γιου!

dynx μου και εγώ αρχικά έτσι ήθελα να πιστεύω, αλλά δυστυχώς όχι.....

ethanouli, θα του το προτείνω να γίνει ζιγκολό, αλλά δε ξέρω πως θα αντιδράσει...

vasvoe μου γλυκιά, πόσο χαίρομαι που σε βλέπω!

dung happens said...

Εγω επειδη ειμαι καινουρια στο κουρμπετ', η Τσουτσουνελα τι ειναι;
[δεν ξερω γιατι, αλλα μου κανει για talking dog]
Μ'αρεζει παντως. Και τα λεει οπως ειναι χωρις υπεκφυγες, οχι, μπραβο της.

Και αφηστε με αυτο το healtcare του κωλου της Αμερικης
σαμπως εχω ξεχασει οτι η Shane αναγκαστηκε να κανει το μοντελο στον CK [??] γιατι ο αδερφουλης της πηγε και σβολωθηκε και εσπασε το χερι του ο ανασφαλιστος;;;
Οχι, δεν το ξεχνω.
Σαν την Κυπρο ενα πραμα.

comingThrough said...

"όταν σου ματώνουν τα γόνατα, βάζεις μαξιλαράκι και συνεχίζεις"

keep kneeling... :P