Sunday, October 19, 2008

Γνωριμία

Πριν λίγες μέρες πήγα σε εκδήλωση της ελληνικής ομογένειας εδώ στην παγωμένη ξενιτιά όπου θα γινόταν προβολή μιας ελληνικής ταινίας και μετά συζήτηση με τους συντελεστές της.
Παρόλο που στη δουλειά γίνεται χαμός και ήμουν πολύ κουρασμένος, αποφάσισα να πάω γιατί πάνω απ’όλα στηρίζω την πατρίδα μου, το έθνος μου και την ταυτότητα μου (επίσης η Mrs Petrochilos είπε ότι θα μαζευτούν και πολλοί Έλληνες φοιτητές και σκέφτηκα ότι μπορεί να έκανα κάποιο κονέ με σκόπο το γάμο).
Έφτασα με μικρή καθυστέρηση, η ταινία ευτυχώς δεν είχε αρχίσει ακόμα και ο κόσμος ήταν μαζεμένος στο φουαγιέ. Οι περισσότεροι ήταν Έλληνες αλλά είχε και αρκετούς Αμερικάνους. Η Mrs Petrochilos με το που με είδε άρχισε να κουνάει το χέρι της να πάω κοντά, Πλησίασα και την βρήκα με τον εραστή της από την Μοντάνα (ναι ακόμα εδώ είναι αυτός ο άχρηστος, ή μάλλον, πήγε και ξαναγύρισε). Ο εραστής της με κοίταγε περίεργα, αλλά ευτυχώς δεν πανικοβλήθηκα γιατί σκέφτηκα ότι θα ήταν λίγο δύσκολο να με βιάσει μπροστά σε 200 άτομα. Κάποια στιγμή επιτέλους άνοιξαν οι πόρτες της αίθουσας και ο κόσμος άρχισε να προχωρά (με το γνωστό κομψό τρόπο που διακρίνει εμάς τους Έλληνες, δηλαδή σπρωξιές, χουφτώματα, πανικός λες και πρόκειται για το τελευταίο συσίτιο). Μέσα στον πανικό ο εραστής της Μrs. Petrochilos μου ψιθύρισε στο αυτί “εμείς έχουμε αφήσει μια συζήτηση στη μέση” (δηλαδή νομίζω ότι αυτό είπε, μπορεί να είπε ότι τον πονάει η μέση του, δε παίρνω και όρκο γιατί γινόταν φασαρία με τον όχλο εκείνη τη στιγμή). Μπήκαμε επιτέλους και εγώ επίτηδες κάθησα τρεις σειρές πίσω από την Μrs Petrochilos και τον εραστή της (μη με βιάσει μέσα στο σκοτάδι κατά τη διάρκεια της ταινίας).
Η ταινία ήταν βλακώδης αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Μετά την προβολή στη διπλανή αίθουσα είχαν ποτά και μεζέδες (από γνωστό Ελληνικό εστιατόριο της πόλης μας) και αφού τσίμπησα λίγα τυροπιτάκια, κάτι σπανακοπιτάκια, κάτι κεφτεδάκια και λίγες πατάτες, α και κάτι ντολμαδάκια-ήταν μετά τη δουλειά και δεν είχα φάει, τι να έκανα, πήγα και χώθηκα σε μια παρέα Ελλήνων που γνώριζα τους περισότερους και οι οποίοι συζητούσαν με πάθος για το Βατοπαίδι (το οποίο είναι άσχετο με το θέμα της ταινίας).
Εκεί λοιπόν γνώρισα και έναν ακόμα Έλληνα που μπορώ να πω μου κίνησε το ενδιαφέρον. Καταρχάς είναι από τους λίγους εν ζωή Έλληνες και μάλιστα νέος, που χρησιμοποιεί το “δα”. Ξεκίνησε λέγοντας “ε όχι δα” και αργότερα είπε “δεν είμαστε δα και καινούργιοι.” Μιλάει σα να έχει βγει από ασπρόμαυρη ελληνική ταινία, είναι σα να είναι ο Ζάχος Χατζηφωτίου φυλακισμένος στο σώμα ενός 30αρη. Πολλές φορές μου θύμισε το λατρεμένο Δόκτωρα Φλάντζα με το στόμφο και το κύρος που τον διακρίνει. Επίσης ξέχασα να σας πω ότι ο νεαρός αυτός φορούσε τιράντες. Οπότε τον θέλω κολασμένα. Δε το λες κούκλο, αλλά είναι εμφανίσιμος. Θα μου πείτε ότι και άλλες φορές τα κριτήρια με τα οποία διαλέγω άντρες (πχ. Νώντας λόγω ονόματος) δε μου έχουν βγει σε καλό, αλλά με το συγκεκριμένο νεαρό πιστεύω ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά. Καταρχάς δουλεύει μάνατζερ σε μεγάλο ξενοδοχείο (δηλαδή θα έχει πρόσβαση σε ελεύθερα δωμάτια για κολασμένο σεξ). Δεύτερον, το ρολόι του είχε ζωγραφιά τον Μίκυ Μάους, που σημαίνει ότι είναι κατά βάθος ένα παιδί (ή ότι είναι κακόγουστος, παίζει και αυτό). Και τρίτον, μιλάει σε όλους στο πληθυντικό, που δείχνει άνθρωπο ευγενή και καλλιεργημένο. Με δεξιοτεχνία πήρα το τηλέφωνο του (ότι και καλά θα τον ενημερώσω για εκδηλώσεις του ελληνικού συλλόγου και επειδή είπε ότι θα τον ενδιέφερε να διδάξει ελληνικά στο Greek School). Πάω να ράψω νυφικό.

12 comments:

ProFyLaKtiKo said...

γέλασα απίστευτα με το "δα". νομίζω πως όλοι οι γκέι χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη.

κατά τα άλλα εύχομαι να το προχωρήσετε ως το γάμο και να μας καλέσεις όλους στο αμέρικα (εντός 8 χρόνων παρακαλώ για να ισχύει ακόμη η βίζα μου)!

καλημέρα και καλή βδομάδα

ΠΑΥΛΟΣ said...

Άντε με το καλό!!!

Unknown said...

τα σαλατικά ούτε να τα μυρίσεις ε? κατευθείαν στο ντολμαδάκι πήγες :-D

fevis said...

Και αν δεν είναι και τέλειος, δεν ήρθε δα και το τέλος του κόσμου!!! :-)

One Big DJ said...

mmmm valegdino na einai to nyfiko e???

Anonymous said...

Καλορίζικη η νέα γνωριμία.
Όσο για τον γκόμενο της ... γκόμενας, άν δεν μπορείς να αποφύγεις το "βιασμό" του, απόλαυσε τον! Δεν μπορεί, όλο & κάποια κρυφή χάρη θα έχει...
(Τη Καλομοίρα & τα μάτια σας!!!!)

Είδωλο said...

Σα να το βλεπω ηδη μπροστα μου, εσυ με ασπρη δαντελα κιπουρ στο τεμπλο κι αυτος με σανδαλι τουριστα και ασπρη καλτσα ποδοσφαιρικη η οποια θα φτανει πιο πανω απο το γονατο και το κλου : αντι για κολασμενες ζαρτιερες θα ειναι καρφιτωμενες με τις τιραντες.


το παπιγιον ειναι προαιρετικο

g for george said...

Αυτό που ειλικρινά μου αρέσει σε 'σένα είναι η σιγουριά σου, που ενώ δεν ξέρεις ότι είναι γκέι ο άλλος, προχωράς! Και πέφτεις και μέσα!

Οπότε σου εύχομαι το καλύτερο :-*

sikia said...

profylaktiko μου, αν δε γίνει μέσα σε 8 χρόνια ο γάμος δε θα έχει λήξει μόνο η βίζα σου, αλλά και η υπομονή μου!

pavlouko thank u!

ethanouli, i know, I can't help myself :-)

fevis μου, αυτό ακριβώς, το τέλος της ξηρασίας θέλουμε να έρθει, όχι του κόσμου!

one big dj μου lol!

anonymous μου, ας ελπίσουμε να μην έχουμε ιστορίες με τον εραστή της. Όσο για την Καλομοίρα εδώ στην Αμερική την προσέχουν, εσείς στην Ελλάδα την πικράνατε την καημένη....

x-oyranouli τι visual ήταν αυτό που μου έδωσες και με τάραξες!

george μου, είναι που έχω το κληρονομικό το χάρισμα!

Provato said...

το νυφικό που θα ράψεις, τι θα το κάνεις; πως θα παντρευτείς; ακόμα δεν σου έχω δώσει το διαζύγιο helooooooooo

ΗarryTsopanos said...

Στην Ευρωπη να το ραψεις εκει δεν λεει.

αμμος said...

Αγαπητή Συκιά, σου εύχομαι βίον ανθόσπαρτον, γιατί είμαι βέβαιος ότι το αίσθημά σου θα ευοδωθεί.
Πέραν τούτου, σε προτείναμε για Πρόεδρο του Ελληνικού Διαδικτύου, αν θέλεις πέρνα από το μπλογκ μας για λεπτομέρειες.