Monday, April 05, 2010

Easter

Χρόνια Πολλά λατρεμένοι και καυτοί μου φίλοι! Την Κυριακή του Πάσχα πήγα στην ελληνική εκκλησία για να γιορτάσω το Πάσχα με την ομογένεια. Και πήρα μαζί μου και τον Ιρλανδό για να μάθει πως γιορτάζουν το Πάσχα οι Έλληνες και για να συνεισφέρω στη σύσφιξη των λαών (γιατί αν δε συσφίξω εγώ τους λαούς, ποιος θα τους συσφίξει?). Πήγαμε λοιπόν στο πικνικ που οργάνωσε η εκκλησία μας, σε γειτονικό πάρκο. Είχε μαζευτεί πολύς κόσμος και είχανε σούβλες με αρνιά, σχάρες για λουκάνικα και χάμπουργκερ, ελληνικά και ελληνικοαμερικανικά φαγητά, πολλά ταψιά, και τεράστια ηχεία που έπαιζαν ασταμάτητα δημοτικά και νησιώτικα.

Πιστοί στην παράδοση οι ομογενείς, προσπάθησαν ένας κύριος και δύο κυρίες να μου κάνουν προξενιό τις κόρες τους. Σκέψου δηλαδή, και είχα πάει με τον Ιρλανδό αγκαζέ, δηλαδή τι άλλο έπρεπε να κάνω, να πάω με φούστα μπλούζα και γόβες? (που θα τις φορούσα δηλαδή, δε το συζητώ, αλλά είχε ψύχρα το πρωί και είπα να βάλω κάτι πιο ζεστό). Αλλά έτσι είναι, η λαχτάρα του Έλληνα να δει τα παιδιά του να παντρεύονται ομοεθνείς, ομογενείς και ομόθρησκους (και ας είναι εκτός από ομόφυλοι, και ομοφυλόφιλοι)! Και άλλες φορές είχα τις προσφορές μου, ένας κύριος που μου είχε πει να κάνω παρέα με την κόρη του (σωσία της Βέτας Μπετίνι) είχε τέσσερα παρακαλώ εστιατόρια! Και αντί τώρα να παιδεύομαι με την στρίγκλα στο μετερίζι της αδίστακτης εκμετάλλευσης, θα είχα τα δουλικά να ψήνουν μπιφτέκια και λουκάνικα και εγώ θα έβλεπα Αντ1 σάτελαιτ στο κρεβάτι.

Τέλος πάντων, δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας είναι ότι ο Ιρλανδός ήταν αρχικά μέσα στη γκρίνια. Και γιατί το σουβλίζουν το αρνί, και γιατί τρώνε τη μαγειρίτσα που του φαινόταν αηδιαστική, και γιατί η μουσική είναι τόσο χάλια, και γιατί χορεύουν, γκρίνια γκρίνια γκρίνια. Αλλά σιγά σιγά και αφού ντερλίκωσε κάτι μουσακάδες, αρνιά και τυρόπιτες και ήπιε 2-3 μπυρίτσες, ήρθε στο τσακίρ το κέφι. Και εκεί που μίλαγα με την Mrs Petrochilos και τον απαίσιο εραστή της, γυρνάω και βλέπω τον Ιρλανδό να χορεύει κάτι σα τσάμικο με Έλληνες και Ελληνίδες ομογενείς στο ρυθμό του "έλα να πάμε σε ένα μέρος." Περιττό να σας πω ότι κατέληξε να χορεύει για μισή ώρα, και Κονιτοπούλου και Βανδή. Επίσης για ανεξήγητους λόγους, έβγαλε και τα παπούτσια του και τις κάλτσες και χόρευε ξυπόλητος (ωσάν ο νέος Νουρέγιεφ). Όταν έβαλαν Καλομοίρα, σταμάτησε να χορεύει και πήγε να φάει μπακλαβά (ευτυχώς γιατί γίναμε ρεζίλι). Και με μπουκωμένο στόμα, με το μισό μπακλαβά να κρέμεται από το στόμα του, είπε "fuck, this is great!" που ως γνωστόν είναι seal of approval!

Πήραμε τα κόκινα αβγά μας να τα τσουγκρίσουμε, και όταν ο εραστής της Mrs Petrochilos μου έσπασε το αβγό μου, είπε "στον διέλυσα το κώλο" (πράγμα που αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι με θέλει κολασμένα, και φοβάμαι ότι θέλει να με βιάσει-αχ δόλια Mrs Petrochilos τι σου έμελε να πάθεις, σα τη Σάντρα τη Μπούλοκ, αθώα και αγνή, έμπλεξες με μπερμπάντη)

Ο παπάς της εκκλησίας ήρθε στο τραπέζι μας και μας χαιρέτησε και μου είπε "καλά έκανες και έφερες και το συμμαθητή σου" δείχνοντας προς τον Ιρλανδό. Κάτι που με χαροποίησε πολύ, γιατί δεν είπε καν συμφοιτητή, αλλά συμμαθητή, που σημαίνει ότι με κόβει γύρω στα 16-17! (Ή δε ξέρει καλά ελληνικά, που επίσης μπορεί να ισχύει, γιατί έχει μεγαλώσει στην Αμερική.)

Ήταν εκεί και όλοι οι μαθητές μου από το Greek School. Ήλπιζα να μαζευτούν και να μου φέρουν λουλούδια (σα σκηνή από το To Sir with love, ή τη δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά-ή μάτια? ποτέ δε μπορούσα να θυμηθώ τι χρυσό είχε αυτή η δασκάλα, μάλλον μαλλιά, γιατί χρυσά μάτια είναι spooky) αλλά αυτά τα σκασμένα ούτε μια χειρονομία ευγνωμοσύνης!

Και έτσι πέρασε και το Πάσχα, και πιστεύω ότι με τον Ιρλανδό ήρθαμε πιο κοντά, μας ένωσε για άλλη μια φορά η ελληνική κουζίνα και κουλτούρα.

23 comments:

Έγραψα πάλι ο πούστης ... said...

χΧΑΧΑΧΧΑΧΑχαχαα..Στιγμές ΑΠΕΙΡΟΥ κάλλους , έτσι ?!Χαχαχαα

gsus said...

Χρυσά δόντια.

Ιφιμέδεια said...

Αθάνατη ελληνική φιλοξένια. Δεν ξέρω αν εκφράζω το λαϊκό αίσθημα αλλά εγώ πολύ θα ήθελα να δω μιά φωτο του Ιρλανδού συμμαθητή σου!!!!!

dimitris.jp said...

ποια ειναι η βετα μπετινι;;;;;;χαχαχα

φανταστικο σκηνικο!

και ναι να βαλεις φωτο του ιρλανδου συμμαθητη σου!

sCaTterBraiN said...

lol - your big fat greek easter glenti!
χρόνια πολλά!

sugababe said...

την κόρη του (σωσία της Βέτας Μπετίνι)
--
χαχαχαχα!
εισαι το αγαπημενο μου μπλογκιδιο!
χρονια πολλα!

stella said...

αχ αχ συκουλακουλακι μου,χρονια πολλα.
Εκει στα μετεριζια του ελληνισμου που κρατας ψηλα τις παραδοσεις(κι οχι μονο)
να του πεις του αντρα σου,οτι απο την στιγμη που σας ειδαν ολοι μαζι,πρεπει να συντομεψετε το γαμο ασε που σε λιγο καιρο η εκγυμοσηνη σου δεν θα κρυβετε(μα τι λεω ?)

ελπιζω το καλοκαιρι να τον φερεις ελλαδα να χορεψει και σε κανα πανυγηρι,επισης στα αναστεναρια,στο αι-γιαννιου να "πηδηξει τις φωτιες."

mahler76 said...

τι λες μαρή παλιόγρια, απλά ο πάπαρος νόμιζε πως ήταν συμμαθητής σου στο ελληνικό σχολείο όχι πως είσαι 16-17 χααχαχχααχαχαχ

God I am a fucking bitch today...

bi bi my darling said...

Εγώ θα συμφωνήσω με τον Αλεξανδρος Ζηβας που μας προσέφερε αυτό το ευχάριστο διαλλειμα σε απευθείας σύνδεση με τον Αγιο Φανουριο Κατω Πατησιων. You go boy!

oni said...

Sykoulini mou xronia polla! Ax ayto sixainomai egw to Pasxa, ta ntaoulia kai thn a8lia mousikh. Alla wsan allos Irlandos me to nterlikwma ola ta ksexnw. Mia xara paei to pragma k EKLAIGA ap ta gelia me to "fuck this is great" seal of approval :P

Σουσουράδα said...

Ντάρλιν' μήπως να ελληνοποιήσεις τον Ιρλανδό αντί να τρέχεις εσύ στα St Patrick's day κλπ κλπ;
χιχι

ProFyLaKtiKo said...

υπάρχει άγιος φανούριος στα κάτω πατήσια? δεν γνωρίζω...

πάντως μ αρέσει που τηρείς τα έθιμα (ακόμα και με τον ιρλανδό). δεν έχω λόγια.

Hfaistiwnas said...

Μαλλιά καλό μου! χαχαχαχαχαχα!
Τέλειο! Ο Ιρλανδός τα έπαιξε! Μα είδες δεν υπάρχει αλλού το ελληνικό γλέντι! ε;
Τον έραστή της Πετροχείλου μήπως να τον κάνεις δικό σου;;;

me said...

'Αλλά έτσι είναι, η λαχτάρα του Έλληνα να δει τα παιδιά του να παντρεύονται ομοεθνείς, ομογενείς και ομόθρησκους (και ας είναι εκτός από ομόφυλοι, και ομοφυλόφιλοι)! '

Εγραψες παλι!Μονο αυτο εχω να σου πω!
κ οτι η μις πετροχειλος ειναι επιτελους back!

Ethan Raynolds said...

Sikia kalo mou diaskedazw apisteuta diavazontas to blog sou...Se parakalw polu omws na grafeis pio suxna...:P:P

Den kserw ti na prwto anaferw...TOn tsamiko pou gia parti sou xoreve alla esu skeftosoun thn vate mpetini kai ta mpiftekia tis(iou kapws akoustike), ta vrwmopaida oi ma8htes sou pou oute ena louloudi den sou xarisan(ma ti tous kaneis sthn taksi???) , ta xrusa MALLIA ths vougiouklaki(kai oxi dontia..xaxaxa),oti epaize Vandi to Pasxa(Jesus why??)....lol

bi bi my darling said...

Αγαπητή Sikia, ξέχασα επίσης να σου πω πως η σύγχυσή σου για τη δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά/μάτια/δόντια είναι δικαιολογημένη, γιατί όσο κι αν ακούγεται το δεύτερο spooky, είναι ο τίτλος του μυθιστορήματος του Στρατή Μυριβίλη τον οποίο ως άνθρωπος της υψηλής διανόησης και του πνεύματος θα είχες στο πίσω μέρος του μυαλού σου, και τον οποίο κακοποίησε η Φίνος Φιλμς για να ταιριάζει με την Βουγιούκλω!
Φιλιά, bi bi

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

Ιδού η ιδέα μου. Ο λόγος γιά τον οποίο έβγαλε τα παπούτσια και τις κάλτσες ο Ιρλανδός είναι απλός - το 'χουν δει στα movies να το κάνει ο Zorba the Greek (όντως ο Καζαντζάκης σκια-γραφεί το Ζορμπά να χορεύει ξυπόλητος στην παραλία ζειμπέκικο, μετά το θάνατο της Μαντάμ Ορτάνς, πιστεύω - η αφίσσα της ταινίας είναι αυτή ακριβώς η σκηνή). Άρα όντως ήρθε στο τσακίρ κέφι ο Ιρλανδός! Συγχαρητήρια! This is truly fucking great!

DiViNe__ said...

looooooooool γέλασα με την ψυχή μου :DD

Πλάκα έχουν αυτές οι γκομενοκαταστάσεις που ο κόσμος συνεχίζει παρ' όλα αυτά να παλεύει για ένα προξενιό :P

sikia said...

ΕΠΟΠ μου, όντως!

gsus μου, λολ!

Ιφιμέδεια μου, θα τον ρωτήσω και αν μου δώσει το ΟΚ, θα ανεβάσω!

Δημήτρη μου, θενικ γιου! Είσαι Ιαπωνία? Τέλειοοοοο! Θα έρθω να σε επισκεφθώ! :-)

scatterbrain mou lol!

Κύριε Αλέξανδρε Ζήβα μου, I can read between the lines, με θέλετε κολασμένα!

sugababe mou i love u!

αχ stella μου γλυκιά, δε ξέρω αν η σχέση αυτή θα κρατήσει μέχρι το καλοκαίρι!

mahlerouko μου αρέσει που λες και today! You are a bitch everyday! But I love you!

bibi μου ο κύριος Ζήβας με θέλει κολασμένα! Καρατσεκαρισμένο!

onouli μου και εγώ τα βιολιά και τα νταούλια δε τα μπορώ καθόλου!

σιγανοπαπαδιά μου, λες να τον ελληνοποιήσω τώρα που χρειάζεται η χώρα μας περισότερο ενεργό ανθρώπινο δυναμικό?

sikia said...

προφυλακτικούλη μου ναι, τιμώ τα ήθη και τα έθιμα του τόπου!

Ηφαιστιωνούλη μου, ο εραστής της Mrs Petrochilos είναι απαίσιος!

me moy yes she is back! :-)

Ethanouli μου γλυκέ σε ευχαριστώ πολύ! Θα προσπαθώ να γράφω πιο συχνά, αλλά που να προλάβω κιόλας με τη σύσφιξη των λαών που επιχειρώ!

bi bi μου πόσα ξέρεις! Και hot hunk και διανοούμενος!

logotheo μου έτσι εξηγούνται όλα!

divine μου, γιατί δε μου κάνουν όμως και ένα προξενιό με τον Τζορτζ τον Κλούνει!

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
maximos said...

kale afth me ta ageiotika se thelei ta mpout!!!!