Thursday, May 24, 2007

BBQ


Το απόγευμα μια και ο καιρός ήταν πολύ καλός, μαζευτήκαμε μια μεγάλη παρέα για μπάρμπεκιου. Ήταν αρκετοί Έλληνες, αλλά και Αμερικάνοι, Κινέζοι. Γερμανοί και μια Ολλανδέζα (όχι η μικρή Ολλανδέζα, μια άλλη). Φυσικά είχα πάρει μαζί μου και το Νώντα και την Τσουτσουνέλα με το κίνδυνο να ξεφτιλιστούμε και να μας πετάξουν με τις κλωτσιές.
Είχα και το φόβο μη χώσει το γκριλ του μπαρμπεκιου σε κανενός τον ποπό ο Νώντας, αλλά ευτυχώς ήταν κόσμιος (εκτός από το δεκάλεπτο μονόλογο του στα Ελληνικά όπου διαμαρτυρόταν σε μια Κινέζα που δε μιλάει Ελληνικά, για την άθλια γεύση της Αμερικάνικης μπύρας-το περίεργο είναι που η Κινέζα κουνούσε το κεφάλι σα να συμφωνεί).
Η Τσουτσουνέλα φλέρταρε με έναν Γερμανό, και του έλεγε συνέχεια Viva Bavaria, δε ξέρω τι ακριβώς εννοούσε, ο άνθρωπος δεν ήταν Βαυαρός και επίσης δεν έδειχνε να το εκτιμάει πολύ το διαρκές επιφώνημα. Βέβαια εγώ μπορώ να πω ότι εξεπλάγην με τις γνώσεις της Τσουτσουνέλας που ήξερε ότι η Βαυαρία είναι στη Γερμανία, και όταν της το είπα, μου είπε "μα γιατί με πέρασες, για καμιά χαζή, έχω δει το Μαμαλάκη που πήγε στη Βαυαρία και ρουφούσε λουκάνικα."
Και στο σημείο αυτό θέλω να σας ρωτήσω, λατρεμένοι αναγνώστες... Γιατί τρώνε πατατοσαλάτα με τα ψητά και οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι, αυτό το παγωμένο μειγμα μαγιονέζας, πατάτας και αυγού? Δε πάει πολύ καλύτερα με το παϊδάκι η πατάτα η τηγανητή? Θα μου πείτε αν είσαι στην εξοχή, πως να τηγανίσεις, ενώ τη σαλάτα τη παγωμένη την έχεις στο τάπερ.... Συμφωνώ αλλά ακόμα και σε σπίτια την βγάζουν... Καλά τι γραφω πάλι ο άνθρωπος των γραμμάτων και των τεχνών.... πάω για ύπνο!

5 comments:

Nikos Chrisikakis said...

What a question ???? sykia mou!
afto anarwthithika kai egw molis eftasa prin xronia sthn Germania .an kai omologw pws an h patatosalata einai freskia kai well done tote einai super.
Oso gia to trio Sykia -Nwntas-Tsoutsounela ,aka SNT
nomizw pws tha exei poly mellon kai endiaferon !
San senario tou Almodovar h mia soft ekdoxi tou Waters.afta.
sou efxomai ola ta kalytera!
N

nanakos said...

Προσωπικά θα σου συνιστούσα να κόψεις τα πολλά πολλά με την Τσουτσουνέλα. Μπορεί να της την πέσει ο Νώντας και λόγω χαμηλών αντιστάσεων εκείνη να ενδώσει. Φυσικά τη στιγμή που θα είναι έτοιμοι να κυλιστούν στην αμαρτία, η Τσουτσουνέλλα μπορεί να ταλανιστεί ηθικά και να ρωτήσει τον Νώντα: "Και η Συκιά? Είναι φίλη μου, δεν μπορώ να της κάνω αυτό!"
Φαντάζομαι πως δεν θα'θελες να καταλήξεις στον κώλο της Τσουτσουνέλλας!

Yellow Kid said...

Τα λουκάνικα ήταν απο το παρακάτω χαρακίρι γουρουνάκι;

sikia said...

niko μου, ναι είναι καλή η πατατοσαλάτα (Kartoffelsalat, richtig?) αλλά και οι τηγανιτές πατάτες είναι ό,τι πρέπει με το ψητό. Πολλά φιλάκια!

νανακουλίνι μου, να σου πω δεν έχεις και άδικο.... α πα πα, λες?

γιελοουκιντούλι μου γλυκό, όχι το χαρακίρι γουρουνάκι μου προκαλεί εφιάλτες, ιδίως αυτό το μαζοχιστικό περίεργο χαμόγελο...

Katerina said...

Α ναι, αυτή τη βλακώδη μαγιονέζα με λίγη βραστή πατάτα να επιπλέει στο λίπος την τρώνε και εδώ στη Σουηδία. Eww. Άμα είναι να φας πατατοσαλάτα, δε βράζεις καμία πατάτα, να στίψεις και ένα λεμονάκι, να ρίξεις και λίγο λάδι και να τελείωσει η υπόθεση;; Πρέπει να φας αυτή τη βλακεία όλο μαγιονέζα;