Monday, September 17, 2007

Soulmate

Αχ λατρεμένοι αναγνώστες, είναι δύσκολη η ζωή για τους χωρισμένους. Την Κυριακή σε μια κίνηση απελπισίας, δέχτηκα την πρόσκληση της Mrs Petrochilos να πάω σπίτι της. Με το που μπήκα, άρχισε να με ρωτάει “που είναι ο φίλος σου ο Νώντας, γιατί δεν ήρθε?” Της είπα ότι είχε πάθει τροφική δηλητηρίαση (Oh my God, young people eat so much junk nowadays, απάντησε αυτή). Το σπίτι της ήταν λιτό και καλόγουστο αν εξαιρέσει κανείς το ομοίωμα του Παρθενώνα πάνω από την τηλεόραση, μια κούκλα βλαχοπούλα σαν αυτές που έχουν στην Πλάκα πάνω στην τραπεζαρία, και κάτι δαντελωτά πετσετάκια πάνω στους καναπέδες, α ναι και κάτι αφίσες του ΕΟΤ στην κουζίνα.
Μου πρόσφερε τσάι και κουλουράκια και μιλήσαμε περί ανέμων και υδάτων. Στο τσακ ήμουν να της εκμυστηρευτώ τον πόνο μου και να της πω με το νι και με το σίγμα για την Τσουτσουνέλα και το Νώντα. Αλλά κρατήθηκα γιατί δε θέλω να γίνω πρωτοσέλιδο στην τοπική κοινότητα της ομογένειας. Η Mrs Petrochilos έχει δορυφορική τηλεόραση, οπότε έβαλε ΑΝΤ1 Satelite να δούμε τα αποτελέσματα των εκλογών. Φυσικά η γυναίκα είναι λίγο άσχετη από τα ελληνικά δρώμενα, και άκουγε Παπανδρέου, Καραμανλή, Βενιζέλο, και τρόμαξε, σου λέει, τι διάολο, με ναφθαλίνη τους κρατάνε αυτούς, μέχρι και εγώ τους θυμάμαι που ήμουν παιδούλα όταν έφυγα από Ελλάδα. Της εξήγησα ότι δε πρόκειται για τους ορίτζιναλ, την ενημέρωσα ποια είναι η Έφη Σαρή και γιατί ο Ευαγγελόπουλος δε κάνει αποτρίχωση στα χέρια. Έφυγα δίνοντας της υπόσχεση ότι θα ξαναπάω για φαγητό και θα φέρω μαζί μου το Νώντα (αχ κούνια που σε κούναγε Mrs Petrochilos μου).

Στο δρόμο της επιστροφής τραγουδούσα το Soulmate της Natasha Bedingfield που κάθε χωρισμένος ή single άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του, έχει ως ύμνο. Ίσως βέβαια δεν έπρεπε να το αποδώσω με τόσο πάθος και χορευτικά, γιατί συνειδητοποίησα ότι με κοιτούσαν περίεργα οι περαστικοί.


11 comments:

Θυμήσου πως με λένε… said...

Γιατί δεν κάνει ο Ευαγγελόπουλος αποτρίχωση στα χέρια????

Tanila said...

Ποιό είναι αυτό το άσμα; Εγώ που είμαι σίνγκλ γιατί δε το ξέρω; Μήπως δεν σέβομαι τον εαυτό μου;
Για κοίτα υπαρξιακά στα καλά καθούμενα....

Είδωλο said...

Kαλε ουτε εγω την ξερω την Μανταμ

guerrero7,62 said...

Kαλα το σπιτι της pertochilos ηταν σαν souvenir shop και μας το παρουσιαζεις σαν καλογουστο; χμ...
θα παω σαν μερος του ντεκορ και εγω,ημιγυμνος με φουστανελα...φυσικα ειμαι ξανθος αλλα θα τα βαψω και θα κανω και ενα spray tan για να φαινομαι γνησιος greek leventis lover...εχει κανα φραγκο η πετροχειλος ή τζαμπα θα ξεφτυλλιστουμε;

BLUEPRINTS said...

Εγώ βέβαια δεν θα σταθώ στις απορίες των συν-αναγνωστών σου, αλλά στο ότι άρχισες να αντιδράς όπως πρέπει σε ένα στενάχωρο γεγονός (όπως είναι η απιστία από εραστή και φίλη), εύγε sikia μου, απέκτησες κι άλλο soulmate :)

ΠΑΥΛΟΣ said...

Αν λέω, αν, ο guerrero, αντί στο σπίτι της μαντάμ, ερχόταν και με αυτή την αμφίεση που περιγράφει σπίτι σου, τι λες? Πάντως στο δικό μου ευπρόσδεκτος ...

Ιφιμέδεια said...

Πληγωμένο μου δεντράκι,

σαν να σε βλέπω να κοτσαπηδάς και να κοροϊδεύεις τον πόνο σου φεύγοντας από το σπίτι της κυρίας Πετροχείλου. Μου σπάραξες την καρδιά, και είμαι σίγουρη και των περαστικών.

Chin-up girlfriend!

Ένα παράπονο: δεν έχει μετεκλογικό σχόλιο;;

Provato said...

...η σιωπή μου βέβαια προοιωνίζεται κάτι τρομερού...

(δεν σου έκανε εντύπωση πως τόσο καιρό δεν έχω σχολιάσει;...)

sikia said...

αχ θυμήσου πως με λένε μου, δεν τον αφήνει η Τατιάνα, γιατί της αρέσει το λυκανθρωπέ....

τανίλα μου, να το μάθεις το άσμα πάραυτα για να σέβεσαι τον εαυτό σου ως σινγκλ-μπάι δε γουέι, μήπως θες να σου κάνω προξενιό με Αμερικάνο?

x-oyranoyli μου, είναι καλέ αυτή που λέει και το These Words, το Unwritten και τόσα άλλα-σίγουρα έχεις ακούσει κάποιο τραγούδι της...

guerrero7,62 μου, καλέ πολύ με άναψες με την περιγραφή σου ημίγυμνος με φουστανέλα και σπρέι ταν, αχ φούντωσα!!! Η Mrs Petrochilos είναι πολύ ευκατάστατη. Είναι χήρα, ο σύζυγος της όταν ζούσε είχε τρία εστιατόρια.

blueprintsouli μου γλυκέ, όποτε βλέπω τη σέξυ φώτο σου, παρηγοριέμαι...

αχ παυλούκο μου, αν ο guerrero7,62 μου εμφανιζόταν έτσι, θα πέταγα από τη χαρά μου!

αχ ιφιμέδεια μου γλυκιά, τι μετεκλογικό σχόλιο να κάνω, εγώ εδώ στην ομογένεια έχω χάσει επεισόδια, άλλωστε η πολιτική είναι και ντεκαβλέ. Αλλά θα κάνω ποστ για το θέμα γιατί μόλις σήμερα έμαθα ότι δε μπήκε στη βουλή η Τζοβάνα Φραγκούλη.

Πρόβατε ποταπέ και μακρυτσούτσουνε, τι ετοιμάζεις πάλι???? Για όνομα του Θεού δηλαδή, τι έχεις βάλει πάλι στο σατανικό και πρόστυχο μυαλό σου????

APSOY said...

Εγώ ευτυχώς σέβομαι τον εαυτό μου και ξέρω και αγαπώ αυτό το τραγούδι!(το έχω ποστάρει και στο παρελθόν).

Το κακό είναι πως δε με σέβονται οι άλλοι!!! (την τύφλα τους...)!

(Κίνκυ και η Τατιάννα, έτσι?)

Tanila said...

Δε θέλω προξενιό με Αμερικανο. ΣΤΟΠ
Θέλω ιθαγενή. Ουγκ!
Εδώ είχα πρόβλημα με το Αθήνα Λάρισα, άμα ο άλλος είναι μισό πλανήτη μακριά, γάμησέ τα.