Wednesday, May 02, 2007

Στην κουζίνα με τη Συκιά




Σήμερα λατρεμένοι αναγνώστες θα σας δώσω την συνταγή για σπανακόπιτα, που πολλοί θαυμαστές και εραστές μου έχουν κατά καιρούς εκτιμήσει.

Υλικά
Για τη γέμιση
1 κιλό Σπανάκι
300 γρ. φρέσκα ψιλοκομμένα Κρεμμυδάκι
1 ματσάκι ψιλοκομμένος Ανηθος
1 μεγάλο ψιλοκομμένο Πράσο
1,5 φλυτζάνι του καφέ Λάδι
αλάτι
πιπέρι
2 Αυγά

Για το φύλλο
500 γρ. Φύλλο κρούστας

Για παιχνίδι
2 αγγούρια
1 μπανάνα

Οδηγίες
Φοράμε ένα νεγκλιζέ, ένα see-through, κάτι σεξουαλικό τέλος πάντων. Ανάβουμε κεριά και βάζουμε ένα οποιοδήποτε CD της Αμάντα Λιρ (δεν έχει σημασία ποιο, σε όλα ακούγεται σα τον ξάδελφο μου το Βασίλη που φτιάχνει τέντες).
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ζεματάμε το σπανάκι. Το στίβουμε πολύ καλά και το κόβουμε. Ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σωτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Προσθέτουμε τον άνιθο και το σπανάκι και μετά από λίγα λεπτά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει προτού προσθέσουμε τα αυγά χτυπημένα. (Αντί για φρέσκο σπανάκι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο, οπότε το ρίχνουμε παγωμένο στην κατσαρόλα όπου τσιγαρίσαμε τα κρεμμυδάκια). Έχει σημασία το μείγμα να έχει κρυώσει προτού ρίξουμε τα χτυπημένα αυγά.
Για το λόγο αυτό, όσο περιμένουμε να κρυώσει το μείγμα μας, παίζουμε με τα αγγούρια και την μπανάνα. Μόλις τελιώσουμε το παιχνίδι πλένουμε τα χέρια μας και συνεχίζουμε την μαγειρική.
Αλοίφουμε ένα ταψί με λάδι και απλώνουμε τα μισά φύλλα ένα ένα, αλειμένα με λάδι. Μπορούμε να τα αλείφουμε με πινέλο, σα να βουρτσίζαμε με αντιηλιακό μυώδη λοκατζή.
Προσθέτουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα (όπως σκεπάζουμε τον άγνωστο νταλικιέρη το βράδυ που έχει ψύχρα και κοιμόμαστε στο πίσω μέρος της νταλίκας), πάλι ένα ένα αλειμένα με λάδι. Ψήνουμε την σπανακόπιτα σε μέτριο φούρνο για μια ώρα.

Η σπανακόπιτα βγαίνει πολύ νόστιμη. Όταν έστειλα τη συνταγή και στη Βέφα και στο Μαμαλάκη σε επιστολή, αρνήθηκαν να τη διαβάσουν ή να την παρουσιάσουν στην τηλεόραση.... (κομπλεξικοί παιδί μου, τι περιμένεις)

9 comments:

Nikos Chrisikakis said...

Sikia mou an valw Aleka kannelidou na paizei-kathwti-den exw oute ena cd ths Amandas,to recipe tha einai ok h tha xalasei?

tzonakos said...

Xαχαχα, καλή η συνταγή σου, μόνο στη μουσική διαφωνώ, προτιμώ Σπανουδάκη να παίζει ή τίποτα ροκιές ετσι για ένταση.

( Να φτιάξεις του Νώντα μία )

καλημέρες :)

Queerdom said...

Α ρε Συκιά ;) Με έκανες και χαμογέλασα κι είχα συγχυστεί προς στιγμήν με έναν κομπλεξικό που μου είπε να ψοφήσω.

lazinio said...

duskolh h suntagh gia antres..

BLUEPRINTS said...

Μας κακομαθαίνετε Vefa - sorry Sikia mou ήθελα να πω

Lithium said...

hahahahahahaha!!!!!

tha dokimasw tin sintagi sou parauta kai tha se enimerwsw an ine kali......gia ta aggouria kai tin mpanana dn kserw an tha peksw omws....einai must????dld alliws dn petixainei i sintagi?

Dr.Φλάντζας said...

Αγαπητή κυρία, Συκιά:

Μαζέψατε τας μαγειρικάς σκεύη κε τα τετζερέδια κε αμαρτωθείτε άμεσα δια την έφοδο του Κακου Βέλαγματος που μου μας κρούει τας θύρας!

Παρακαλώ, ενημερωθείτε άμεσα δια τας ερευνάς μου κε ειδοποιήστε κε άλλους τους ιστολόγους.

Ο Καιρός Γάρ Βελαζγεί,
Dr.Φλάντζας

sikia said...

niko μου άφοβα, με Αλέκα θα βγει μια χαρά!

tzonako μου, δε θα τα χαλάσουμε στη μουσική, η συνταγή είναι παντός μουσικού γούστου. :)

queerdom μου, μη δίνεις σημασία στους κακιασμένους και βλαμένους αυτού του κόσμου, άντε μη βάλω τον Νώντα να του χώσει κανένα φορτηγό ξέρεις που....

lazinio μου, ναι έχει μια δυσκολία η συνταγή, έχεις ένα δίκιο.

blueprints μου, και που να δοκιμάσεις τα γεμιστά μου!

Lithium μου γλυκουλίνι, δεν είναι υποχρεωτικά τα συγκεκριμένα φρούτα και ζαρζαβατικά, αλλά δίνουν μια ατμόσφαιρα στην διαδικασία....

Δόκτωρα Φλάντζα μου, σας ευχαριστώ για τις έρευνες που διεξάγετε. Τρέχω να ενημερωθώ και να ενημερώσω!

Tanila said...

Eiλικρινά δε καταλαβαίνω γιατί δε την παρουσιάζουν τηλεοπτικώς τη συνταγή. Είναι πολύ σέξυ και περιγραφική.