Monday, November 05, 2007

Church


Λατρεμένοι αναγνώστες, όπως γνωρίζετε τα κορίτσια ξενυχτάνε μόνα ή δυο δυο. Γιαυτό το λόγο αποφάσισα να ενδώσω στα τηλεφωνήματα τα ενοχλητικά και να πάω με την Mrs Petrochilos στην εκκλησία τη Κυριακή παρά την προειδοποίηση του προσωπικού μου συμβούλου (με κληρονομικό χάρισμα) billzoukouli. Αυτή τη φορά με πήρε τηλέφωνο από την προηγουμένη και δεν εμφανίστηκε φάντης μπαστούνι απρόοπτα. Κανονίσαμε και ήρθε και με πήρε με το αυτοκίνητο. Μπαίνοντας μέσα στο αυτοκίνητο της, ξαφνιάστηκα που άκουσα λειτουργία και ψαλμούς από το CD Player του αυτοκινήτου της. Αλλά θα μου πείτε, μπορεί να το κάνει για προθέρμανση, για να μπει στο κατάλληλο mood. Φτάσαμε και με το που μπήκαμε έγινε το κλασσικό σκηνικό όταν μπαίνει καινούργιο πρόσωπο σε ελληνοαμερικανική εκκλησία (αυτό δε ξέρω αν γίνεται και στην εκκλησία στην Ελλάδα, γιατί έχω να πάω κάτι χρόνια)-anyway, με το που μπαίνεις, νιώθεις ότι σου κάνουν ακτινογραφία με το βλέμα τους, υπερηχογράφημα για να μη σου πω και κωλονοσκόπηση. Νιώθεις όλα τα βλέματα πάνω σου όχι όμως το βλέμα που σε γδύνει του στυλ "πω πω τι γατούλα είσαι εσύ" αλλά αυτό το ύφος που έχει περιέργεια, μίσος και ενόχληση. Σκέφτηκα να τους μοιράσω φιλάκια και να φωνάξω "what's up bitches" αλλά λυπήθηκα την Mrs Petrochilos, και απλά χαμογέλασα.

Ύστερα από λίγο άρχισε η λειτουργία. Ααααχ λατρεμένοι αναγνώστες ήταν του ατελίωτου, τα λέγανε και Ελληνικά και Αγγλικά και κράταγε διπλά το όλο θέαμα. Άσε την ορθοστασία, δεν είχα φέρει και το ipod μου να ακούω τα δικά μου, και βασανιζόμουνα από την ορθοστασία και τα Κύριε ελέησον με Αμερικανική προφορά. Ο παππάς είναι γύρω στα 40, προσπάθησα να τον δω με καλό μάτι, μια και ο Billzoukoulis είχε προβλέψει ότι θα τον ερωτευτώ. Για να είμαι ειλικρινής, δεν τον ερωτεύτηκα ακόμα, αλλά έχει κάποιες πιθανότητες, αν τον συνηθίσω μπορεί και να τον δω έτσι. Όταν τελίωσε η λειτουργία, άρχισα να ευχαριστώ τον Μεγαλοδύναμο, και ενώ έβαζα το παλτό μου για να φύγουμε, μου λέει η Mrs Petrochilos, που πας καλέ, έχουμε να πάμε και για καφέ στη δίπλα αίθουσα. Καφέ? Γιατί καλέ? Σε κηδεία ήρθαμε? Αχ λατρεμένοι αναγνώστες, η ομογένεια πάει και στην διπλανή αίθουσα για καφέ!!!

Πάμε στη διπλανή αίθουσα που ήταν γεμάτη τραπέζια και κάτι κυρίες σε μια άκρη σέρβιραν καφέ και κουλουράκια. Καθίσαμε με την Mrs Petrochilos σε ένα τραπέζι και αρκετοί ήρθαν να της μιλήσουν και να τη ρωτήσουν τι κάνει. Κάποιοι στην αρχή με χαιρετούσαν με ενθουσιασμό και μου έλεγαν ότι έχουν ανύπαντρη κόρη στην ηλικία μου, αλλά με συνοπτικές διαδικασίες λίγα μόλις λεπτά αφού αρχίζαμε τη κουβέντα, έφευγαν με ελαφρά πηδηματάκια. Ήρθε και ένας κύριος τριχωτός με καταγωγή από την Ήπειρο (είχε και ένα χρυσό δόντι), ο οποίος με κοίταξε περίεργα για ώρα, και μετά μου είπε "Εσύ δεν είσαι που έκανες παρέα με το Χ?" (όπου Χ είναι ο εστιάτορας ο Έλληνας με τον οποίο νταραβεριζόμουνα πριν δύο χρόνια, για τους παλαιότερους αναγνώστες, αλλά μετά παντρεύτηκε και έληξε έτσι η σχέση μας δίνοντας τέλος και στα ταψιά με τα παστίτσια και τους μουσακάδες). "Ναι εγώ είμαι" απάντησα σεμνά και ντροπαλά!
"πωωωω καλά έχω ακούσει πάρα πολλά για σένα" φώναξε εκείνος
"Αχ αλήθεια?" πετάχτηκε η Mrs Petrochilos (αχ μη πετάγεσαι εσύ καλή μου γυναίκα, γιατί έχω σκοτεινό παρελθόν)
"Λοιπόν να η κάρτα μου, έχω και εγώ εστιατόριο, πέρασε μια μέρα να τα πούμε".
Μου έδωσε όντως την κάρτα του και απομακρύνθηκε.
"Ευγενικός κύριος" σχολίασε η Mrs Petrochilos.
Καθήσαμε λίγο ακόμα και μετά επιτέλους σηκωθήκαμε να φύγουμε, και καθώς βγαίναμε, γύρισα πίσω μου και είδα τον Ηπειρώτη με το χρυσό δόντι να μου χαμογελάει και να μου κλείνει πονηρά το μάτι....

Σε αυτή την πόλη ούτε στην εκκλησία δε μπορεί να αγιάσει κανείς!

22 comments:

BLUEPRINTS said...

το ότι θα κατέληγε έτσι ο εκκλησιασμός μόνο σ'εσένα θα μπορούσε να συμβεί, άντε να δούμε τι έχει να πει κι ο μπιλ για αυτό, σε βλέπω πάλι με εστιάτορα...

Είδωλο said...

Καλα σοβαρα μιλας?
Τελικα η φημη σου ταξιδευει γρηγοροτερα και απο την ταχυτητα του φωτος, Συκια ειναι ενα ινδαλμα,
Ιντριγκα θα κανω
Σακνδαλο θα γινω
Στο καμπριο μου αμαξι
Φιλακια θα σας δινω

ΗarryTsopanos said...

Ακομη και εκει γνωριμια?απαπαπαπα,τι χωρα ειναι αυτη που ζεις?Ελα πισω στην αγνη και ηθικη Ελλαδα

oni said...

To mono pou eyxomai einai o blueprints na mhn eixe ponokefalo otan ekane thn problepsh kai h alh8inh htan "8a fas kala me gkomenaki mes to xryso kai to flouri sto stoma"! Stay away from church! Einai kolasthrio a8wwn psyxwn opws eidame sykia mou! xaxaxa

Mirela said...

Ααααα στο πα, δε στο πα εγώ οτι αν πας εκκλησιά θα γνωρίσεις γκόμενο????

Βέβαια δε διευκρίνισα αν θα είναι τεκνό ή καμιά μπαζολία αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...!!!

fevis said...

Αχ Συκιά μου, τουλάχιστον ήταν καλός ο εστιάτορας ή μάπα το καρπούζι? Έφαγες που έφαγες το -χριστιανικό- παλτό, τουλάχιστον να έχεις και ένα κέρδος...

amvro said...

λατρεμένη συκιά!!

xxx

xipasmenos said...

χρυσό δόντι;
Ιοοουυυυ πες τους οτι ακόμα και στο Ελλάντα βάζουν πορσελάνινα πλέον, τζιζους δλδ....

ΠΑΥΛΟΣ said...

Tι να πω, σε καταλαβαίνω απόλυτα, εγώ κάποια φορά έφυγα με τον παπά, 30αρι και αρκούντως κολασμένο. Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου.

kanataki said...

πάει το αποφάσισα

εκεί θα ρθω να καλοπαντρεφτώ

εκεί που οι γάμοι κερνάνε καφέ και που ο άντρας έχει χρυσό δόντι


υγ σε μασέλα? να ξέρω να θα ταλαιπωρηθώ να του το βγάλω..

Ναυτίλος said...

Πέντε μέρες διαβάζω όλο το αρχείο στο blog σου καλή μου και μπορώ να πω πως έχω πάθει κόλλημα! Παντός, αν θες την γνώμη μου, νομίζω πως μέχρι τώρα, η καλύτερη σου σχέση στην ξενιτιά, ήταν με τον Εστιάτορα Α, όποτε ίσως ο Εστιάτορας Β να είναι εξίσου καλός.

Btw, μετά από τόσο διάβασμα με τον Εστιάτορα Α, έχω σκυλοζηλέψει και θέλω κι εγώ να έχω έναν Εστιάτορα για sex-buddy που θα μου φέρνει ταψιά με παστίτσιο και μπακλαβά... Δεν ξέρω, αλλά η εικόνα ενός traditional Greek tavern owner να μπαίνει στο σπίτι, να αφήνει το ταψί στην καρέκλα και εμένα στα γόνατα να τον πεοθηλάζω με την μυρουδιά του παστίτσιου να μου σπάει την μύτη με φτιάχνει άγρια!

Αχού, φτιάχτηκα τώρα. Πάω να δω κάνα hot video να εκτονωθώ. Btw, σε έκανα link στο blog μου. Εύχομαι να μην σε πειράζει.

Φιλάκια και courage mon ami (το έγραψα σωστά κυρία Γαλλικού;)

xipasmenos said...

Τόσο πολύ σε άναψε ναυτίλε το παστίτσιο; Τωρα η σεξ πρέπει να κάνεις η να φας τπτ, ή και τα 2....

Ναυτίλος said...

Όχι βρε “xipaki”. Απλώς αυτό το concept, που έρχεται μεν ο «γαμιάς» για να «γαμήσει» (και όχι για να βάλει τα παιδιά στο κρεβάτι), και σε σκέφτεται και λίγο παραπάνω, και σου φέρνει και λίγο φαγάκι, μου βγάζει μια καλοσύνη, ένα ενδιαφέρον, μια τρυφεράδα· κάτι τέλος πάντων, που σε κάνει να νιώθεις ότι δεν σε βλέπει απλά σαν «κρέας» για πήδημα.

*sigh*

Τι να πω; Έτσι, για να καταλαβαίνεις τι επιπέδου «σχέσεις» είχα μέχρι τώρα στην ζωή μου. Ουφ, έπεσα πάλι, πάω να χτυπήσω μια nuteloφέτα να ανέβω λιγάκι.

Θυμήσου πως με λένε… said...

Τι νεάντερνταλ είναι αυτός εκεί στη φώτο???

Alex A. said...

Πω πω αμαρτάνεις τεκνόν μου (ε δηλαδή τέκνον μου ήθελα να πω). Μάλλον είμαστε κοντά αυτές τις μέρες.
Υ.Γ. Τουλάχιστον το καινούριο εστιατόριο αξίζει τον κόπο;

Soula said...

Ο ηπειρώτης το χρυσό δόντι το έφτιαξε στον οδοντίατρο;
ή μήπως έφταιγε που μόλις είχε κοινωνήσει και έβγαλε χρυσό δοντάκι που μου έλεγε παλιά η γιαγιά μου;;(για να με πείσει να κοινωνήσω.Τί δέλεαρ κι αυτό..)

hotel iris said...

θα το γράψω και γω, λατρεμένη όντως!!!

ethanandthecity said...

δεν ξέρω τι θα έπρεπε να μου κάνει εντύπωση περισσότερο, το χρυσό δόντι του ταβερνιάρη ή το παρόν σου στην Κυριακάτικη λειτουργία? Πάντως εγώ την τελευταία φορά που πέρασα σε απόσταση 5 μέτρων από εκκλησία ένιωσα να καίγεται το δέρμα μου :-P

revqueer said...

Sikia μην αφήσεις ένα τόσο δα χρυσό δοντάκι να μπει εμπόδιο σ'ένα καινούριο φλογερό δεσμό!

Equilibrium said...

τι να πω... από το παιδι στο κουβανεζικο στον ηπειρωτη εστιατορα... παντως απο φαγητο δεν θα ξεμεινεις, το μονο σιγουρο

χαχαχα

sikia said...

blueprintsouli μου, λέω πια όχι στο σεξ, και γυρνώ στην παρθενία....

x-oyranouli μου, ναι έχω αποκτήσει φήμη στα ελληνικά εστιατόρια της πόλης...

χάρη μου, έλα ντε! έχεις δίκιο!

oni μου, λες?

mirela μου, το είπες, εσύ με παρέσυρες!!!

fevis μου, δεν τον πήρα τηλέφωνο. Εμφανισιακά είχε κάτι το μπρουτάλ που με εξιτάρει.

shush-amvrosiouli μου I love u!

αχ xipaki μου, και εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα. Στην Αμερική δε βάζανε ποτέ χρυσά δόντια, άρα το έχει από το καιρό που ήτανε στην Ελλάδα πριν δεκαετίες. Και αυτό με ανησυχεί!

pavlouko, u're naughty!!!! Πες μας λεπτομέρειες!

tsaperdona μου, πρέπει δικά του να ήταν τα δόντια. Μη το συζητάς, εδώ είναι ΤΟ μέρος για οικογενειακή αποκατάσταση!

ναυτίλε μου γλυκέ, έχεις δίκιο, ο εστιάτορας Α ήταν καλό παιδί! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για το λινκ!

θυμήσου πως σε λένε μου, ναι είναι λίγο τρομακτικός στη φωτό!

sikia said...

άστα alex_a μου, εδώ που έμπλεξα, πως να μην αμαρτάνω? Που στην Αμερική βρίσκεσαι αλεξούλι και πόσο θα κάτσεις?

soula μου, να σου πω αυτή την εκδοχή δεν την είχα σκεφτεί... για οδοντίατρο από την Ελλάδα του 70 το κόβω πάντως...

tifoeus μου, σε ευχαριστώ! Πολλά φιλάκια!

ethanouli μου, έλα ντε, τι δουλειά είχα εγώ εκεί πέρα...

revqueer μου, μήπως αν το αντικαθιστούσε με πορσελάνινο?

equilibrium μου, φοβάμαι ότι δε θα προχωρήσει ούτε το ένα ούτε το άλλο και θα τη βγάζω με φαστ φουντ.