Friday, April 20, 2007

Networks

Λατρεμένοι αναγνώστες,
τον τελευταίο μήνα γράφτηκα σε σειρά σεμιναρίων με θέμα τα δίκτυα (όχι μόνο των υπολογιστών, αλλά τα δίκτυα στη ζωή μας, στους αυτοκινητόδρομους, κλπ) Εγώ όπως ξέρετε, δεν είμαι των επιστημών, είμαι λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το λόχο μου. Αλλά ας όψεται που με το ζόρι από τη δουλειά μας αναγκάζουν σε επιμορφωτικά σεμινάρια. Τέλος πάντω, στα μαθήματα αυτά το βιβλίο που χρησιμοποιούμε λέγεται Linked του Albert Laszlo Barabasi και είναι πολύ καλό, δηλαδή ο άνθρωπος αν και κορυφή στο network theory, τα γράφει τόσο απλά και με πολλά παραδείγματα που μέχρι και εγώ το καταλαβαίνω.



Τέλος πάντων, στο χτεσινό σεμινάριο αναφερθήκαμε σε ένα κεφάλαιο του βιβλίου, όπου περιγράφονται δυο έρευνες που έγιναν στη Σουηδία και μετέπειτα στην Αμερική για να κατανοήσουμε τα σεξουαλικά δίκτυα, δηλαδή με πόσους πάει ο καθένας κλπ Έτσι έκαναν μια έρευνα μεγάλη στη Σουηδία όπου ρωτούσαν άντρες και γυναίκες με πόσους είχαν πάει τον τελευταίο χρόνο, και με πόσους περίπου σε όλη τη ζωή τους. Το δείγμα ήταν μεγάλο και οι στατιστικές μέθοδοι λάμβαναν υπόψη το γεγονός ότι κάποιοι ίσως έλεγαν παραπάνω και άλλοι παρακάτω. Στις έρευνες αυτές, ένας κύριος ο Wilt Chamberlain είπε ότι έχει κάνει σεξ με 20000 γυναίκες. Και είπε μάλιστα ότι "στην ηλικία μου αυτό σημαίνει ότι έκανα σεξ με 1,2 γυναίκες την ημέρα από τότε που ήμουν 15-που είναι το παράξενο?"
(Φυσικά στη μελέτη δεν είχαν συμπεριλάβει τον Πρόβατο, θα είχαν ανατιναχτεί τα σουηδικά κομπιουτερς, γιατί ΠΟΣΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΠΙΑ Ο ΣΟΥΗΔΙΚΟΣ Ο ΚΟΜΠΙΟΥΤΟΡΑΣ?)...
Oι έρευνες λοιπόν έδειξαν ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων έχουν πάνω κάτω τον ίδιο χαμηλό μέσο όρο συντρόφων, αλλά υπάρχουν κάποιοι που στο πολύπλοκο αυτό δίκτυο είναι κόμβοι λόγω των πολυπηθών συσχετισμών τους με άλλους (με άλλα λόγια ο Πρόβατος, η Τσουτσουνέλα και ο Wilt- ο Chamberlain καλέ, είναι ΚΟΜΒΟΙ!)

Δε λέτε πάλι καλά που το φέρανε στο σεξ το μάθημα και ξύπνησα και συμμετείχα-ο καθηγητής εντυπωσιάστηκε από τις ερωτήσεις και τις παρατηρήσεις μου!

6 comments:

srt said...

Σεμινάρια κάνει ο κος wilt ; Είδες που κατηγορείς άδικα τον αξιότιμο κο Πρόβατο. Ο άνθρωπος επιτελεί κοινωνικό έργο αποτελώντας κομβικό σημείο στην αλυσίδα του sex.. Η Κοινωνία αυτό το ρόλο του έχει αναθέσει. Καθένας έρχεται με ένα σκοπό στη ζωή. "Τίποτα το ανθρώπινο δε μου είναι ξένο" - Επίκουρος.

Queerdom said...

Αντιγράφοντας το L Word τα λέει όλα αυτά. Ο Μέγας Κόμβος ήταν η Shane και μετά η Papi. Για όσους δεν γνωρίζουν, η αγαπημένη Alice είχε στήσει ένα τέτοιο ερωτικό δίκτυο λεσβιών, με το ίδιο concept που προωθεί ο κύριος Wilt! Το ονόμασε chart κι είχε τέτοια απήχηση που δημιουργήθηκε site, το http://www.ourchart.com. Αυτές τις πολύτιμες γνώσεις μου τις προσέφεραν (για να τις προσφέρω με τη σειρά μου σε εσάς) οι πολλές ώρες βλέποντας sitcoms και χαζεύοντας στο ίντερνετ. Παρακαλώ ;)

Ιφιμέδεια said...

Εγώ πάντως συνάντησα πριν από χρονια στο ΙΚΑ έναν κύριο που κρατούσε ένα χειρόγραφο βιβλίο με τίτλο SEX MAN ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΜΕ 20.000 ΓΥΝΑΙΚΕΣ και προχωρούσε και παραμιλούσε sex man, sex man, sex man, κλπ. Επειδή τα έλεγε στα σουηδικά δεν παίζει να ήταν ο wilt, αλλά ένας έλληνας ο΄μότεχνός του. Ήταν κόμβος! Μου είναι πιά φανερό!

Πρόβατε είσαι κόμβος. Κι αυτό είναι κάτι.

Dr.Φλάντζας said...

Αγαπητή κυρια Συκιά:

Θα θέλατε να διακόπτατε τη κρίσιμη δικαστική σας διαμάχη με τον κύριο Πρόβατο γιά ένα χαριτωμένο παίγνιον ιστολογικής συναναστροφής με θεμα την ανάπτυξι των φιλοσοφικών σας θεσεων; Θα ήτω μεγάλι μας χαρά. Περισσότερες δε πληροφορίες θα βρείτε εις το ιστολογιον μου.

Καλό σας γλέντη κε πάλι,
Dr.Φλάντζας

sikia said...

filistor μου, πόσο δίκιο έχεις!


queerdom μου, σε ευχαριστούμε και καλά κάνεις και μας ενημερώνεις!
:-)

ιφιμέδεια μου, μήπως ήταν όντως αυτός? γιατί για κόμβο τον κόβω...

Δόκτορα Φλάντζα μου, χαρά μου και τιμή μου! Θα συμμετάσχω πάραυτα!

Ναυτίλος said...

Efarmosmena dyktia kai stin sexologia! Goustarw!!! TI xriazete gia na ginw kombos/server?! :D